Broodje caprese met mozzarella en cherrytomaten

Broodje caprese

Broodje caprese is een klassieker met mozzarella en cherrytomaatjes. Niet alleen een feest voor de smaakpapillen, maar ook prachtig om te zien.

Ingrediënten (4 personen)

- 4 plakken Desem Wit, Obelander of een ander 'stevig' witbrood
- 20 rode cherrytomaatjes, gehalveerd
- 20 gele cherrytomaatjes, gehalveerd
- 20 minibolletjes mozzarella
- 4 blaadjes basilicum
- 3 teentjes knoflook, zeer fijn gesneden
- 120 ml olijfolie extra vierge
- zeezout
- bosui of rucola voor de garnering

Bereiding:

Smeer twee sneden brood in met knoflookolie. Deze olie maak je door 2 teentjes gehakte of geraspte knoflook te mengen met 100 ml olijfolie. Rooster de broodjes eventueel op de barbecue, grillplaat of in de oven goudbruin. Meng de gehalveerde tomaatjes met de basilicum, mozzarella, zout, knoflook en twee eetlepels olijfolie. Garneer het broodje naar wens met bosui of rucola.

Bron: brood.net

Broodje caprese met mozzarella en cherrytomaten