Stokbrood met salade halloumi en granaatappel

Voor dit recept hebben we een stokbrood gebruikt. Maar eigenlijk leent ieder (wit) brood zich voor deze heerlijke salade. Kies eens voor een desembrood met noten en zaden of voor duinenbrood. Door het brood nog even te verwarmen in de oven of broodrooster, komt de nootachtige smaak goed tot zijn recht. Perfect bij deze halloumi kaas.

Ingrediënten: (4 pers.)

  • 1 stokbrood
  • 150 gram veldsla
  • 150 gr veldsla
  • 200 gr rode biet (voorgekookt)
  • 200 gr halloumi kaas
  • 100 gr granaatappelpitjes
  • peper
  • azijn (bv frambozenazijn)

Bereiding:

Snijd de halloumi in plakken van 1/2 cm. Zet een grillpan op het vuur en laat deze warm worden. Doe geen olie in de pan! Leg de plakken halloumi in de pan, zet het vuur laag en laat de kaas langzaam warm worden en grillen. Maakt u gebruik van voorgekookte bietjes, snijd deze dan fijn. Gebruikt u liever verse bietjes, houd dan rekening met minstens 40 minuten kooktijd. Doe eerst de veldsla in een saladeschaal, doe daar de gesneden bietjes bij. Leg de halloumi bovenop de salade en strooi vervolgens de granaatappelpitjes eroverheen. Druppel wat friszoete azijn over de salade en voeg naar smaak nog wat peper toe. Verwam het stokbrood even in de oven zodat het extra knapperig is en serveer eventueel met een lekkere olijfolie.

Dit recept is ontwikkeld door foodblog Mind Your Feed. Kijk voor meer lekkers op www.mindyourfeed.nl