Zwitserse kaasfondue in desembrood

Onze desembakker experimenteert graag met ingrediënten. Zo ontstaan de lekkerste desembroden. Neem nou ons Desemwit. Een compact meergranenbrood met o.a. tarwe, rogge, gerst, kruiden, specerijen en gedroogde groenten.

Ingrediënten

  • 1 Desemwit
  • 1 teen knoflook, gehalveerd
  • 250 ml droge witte wijn
  • 300 g Emmentaler, grof geraspt
  • 300 g Gruyère, grof geraspt
  • 1½ eetlepel maïzena met 4 eetlepels Kirsch gemengd
  • een snufje nootmuskaat
  • ¼ theelepel gemalen witte peper
  • Serveren bijvoorbeeld wortels, komkommer, bleekselderij, rauwe ham.

Bereiding

Hol het Desemwit uit en bewaar de broodstukken. Wrijf een zware pan in met knoflook. Giet al roerend de wijn in de pan en breng op matig vuur tegen de kook aan. Draai het vuur laag en voeg al roerend de kaas toe. Roer tot de kaas in ca. 5 min. is gesmolten. Voeg het maïzenapapje, de peper en de nootmuskaat toe en laat nog 2 min. sudderen (niet doorkoken). Als de fondue dik genoeg is om aan brood te blijven hangen is het klaar; aan tafel wordt hij dikker. Giet de kaasfondue in het brood en serveer direct met de stukjes brood, wortels, komkommer, bleekselderij en rauwe ham.