Healthbread met groene pesto en makreel

Healthbread sluit perfect aan bij het feit dat we tegenwoordig nog bewuster en gezonder willen gaan eten. Daarom kiest de Meesterbakker bij de bereiding van Healthbread voor een bloem dat anders wordt gemalen. Zo kunnen we de nutriënten nóg beter benutten. Dit zachte witte brood is dan ook rijk aan vezels en een bron van ijzer, zink, magnesium en foliumzuur. Het brood is E-nummer vrij en door de fijne structuur ook favoriet bij kinderen. Samen met de kruidige smaak van groene pesto en de gerookte makreel, wat ons betreft een topteam!

Ingrediënten:

• 3 Healthbread boterhammen
• 2 handen spinazie
• 4 el groene pesto*
• 100 gr gerookte makreel
• beetje citroensap

*Zelf pesto maken? Kijk voor het recept op www.mindyourfeed.nl

Bereiding:

Besmeer een Healthbread boterham met twee flinke eetlepels pesto en beleg met een handje spinazie. Pluis de makreel en meng met een beetje citroensap. Leg de makreel op de spinazie. Besmeer een tweede Healtbread boterham met de groene pesto, leg hier weer wat spinazie op en maak af met de makreel. De derde Healthbread boterham gaat bovenop en klaar is uw lunch!

Dit recept is ontwikkeld door foodblog Mind Your Feed. Kijk voor meer lekkers op www.mindyourfeed.nl