Zalm hotdog met romige zuurkool

Een warmtussendoortje of als onderdeel van de lunch. Dit broodje hotdog is anders dan anders. Gemaakt met in spek gewikkelde zalm in plaats van een worstje maar wel met de traditionele zuurkool.

Ingrediënten:

  • 4 zachte broodjes
  • 250 g Noorse zalm filet
  • 50 g geraspte belegen kaas
  • 4 plakken ontbijtspek
  • 150 g zuurkool
  • 75 ml slagroom of kookroom
  • 1 handje kiemgroenten voor garnering

Bereiding:

Kook de zuurkool in de slagroom totdat de zuurkool lekker smeuïg en warm word. Snij nu 4 mooie repen van de zalm en rol deze in het spek. Bak de zalm in de koekenpan rondom goud bruin totdat de zalm gaar is. In een anti-aanbak pan hoef je geen olie toe te voegen, het spek is vettig genoeg. Snij het zachte broodje en bestrooi met de grootste helft van de geraspte kaas. Leg hierop de romige zuurkool en daarbovenop het in spek gewikkelde stuk zalm. Garneer af met de overgebleven geraspte kaas en kiemgroenten.

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

Bron: brood.net