Broodlollies met Canadese zalm

Deze broodlollies maak je het makkelijkst van in de lengte gesneden casinobrood. Vraag onze verkoopsters dit voor je te doen. Dan heb je lekkere lange boterhammen waar die heerlijke vulling tussengerold kan worden. 

Ingrediënten

  • 1 wit of bruin casinobrood in de lengte gesneden
  • 5 tomaten
  • 250 g kwark
  • 125 g zure room
  • 3 bosuitjes, in ringetjes
  • 300 g gerookte zalm in blokjes
  • 15 g fijngehakte peterselie
  • zout
  • gemalen witte peper
  • satéprikkers

Bereiding

Snij de korstjes van het brood, leg elke plak op een stuk folie en rol met een deegroller plat. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Roer de kwark met room los en schep de zalm, tomaat, ui en peterselie erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Bestrijk de plakken brood met het mengsel en rol ze stevig op (begin aan een korte kant). Rol de rollen stevig in de folie en leg ze 1 uur in de koelkast. Snij elke rol in plakjes en prik deze op de satéprikkers.