Goulash soep met paprika en aardappel

Goulash soep met paprika en aardappel. Lekker en voedzaam, zeker in combinatie met met een paar sneetjes volkorenbrood.

Ingrediënten:

Voor een grote pan soep.

  • 2 rode paprika’s
  • 3 flinke aardappels
  • 2 rode uien
  • 2 (witte) uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gr runderlappen
  • 125 gr spekblokjes
  • 1 liter water
  • 1 bouillonblokje
  • 1 tl tijm
  • 1 tl komijn
  • 1 el witte wijn azijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 tl cayennepeper
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • bakboter

Bereiden:

Schil de aardappels en snij in blokjes, ongeveer 1 x 1 cm. Maak de uien en paprika’s schoon en snij deze fijn. Maak ook alvast de knoflook schoon. Snij de runderlappen in kleine stukjes.

Verwarm wat boter in de soeppan en fruit hier de ui zachtjes in aan. Bak de spekblokjes, het rundvlees en de gesneden paprika nu ook mee. Pers de teentjes knoflook uit en blijf regelmatig omscheppen. Bak ongeveer 4 minuten.

Voeg nu het water en het bouillonblokje toe aan de pan. Daarna mogen de aardappels erbij, en natuurlijk de kruiden. Schenk de azijn bij het water, en daarna voeg je de tijm, komijn, cayennepeper, nootmuskaat en de laurierblaadjes toe. Breng het geheel aan de kook. Laat even kort koken, slechts een paar minuutjes, en draai dan het vuur zachter. Nu mag de goulash soep met paprika en aardappel rustig 45 minuten stoven, dus op heel zacht vuur doorpruttelen. Daarna zet je het vuur uit, en laat je de soep minstens 3 uur rusten. Zo kan het zetmeel van de aardappels zorgen dat de soep nog wat dikker wordt, want zo hoort een goulash soep te zijn: lekker dik!

Heerlijk om te combineren met een paar sneetjes volkorenbrood. Zo heb je direct een gezonde en voedzame maaltijd.

Bron: Mind Your Feed - Food that makes you happy! www.mindyourfeed.nl