Grieks borrelbrood met feta

Brood smaakt natuurlijk ook heerlijk bij de borrel. Met een zelfgemaakte kruidenboter, tapenade of een lekker kaasje. Maar wat dacht je van dit Griekse borrelbrood? Onze diverse stokbroden vormen hier een prima basis voor.

Ingrediënten

  • 1 stokbrood
  • 50 g roomkaas (kamertemperatuur)
  • 30 g mayonaise
  • 30 g zure room
  • ½ tl gedroogde uitjes
  • versgemalen zwarte peper
  • 125 g mozzarella kaas
  • 60 g fetakaas
  • 70 g spinazieblokjes (diepvries)
  • 6 plakjes salami (in stukjes gesneden)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180˚C. Ontdooi de spinazie en druk in een zeef het overmatige water eruit. Snij de bovenkant van het stokbrood en haal een deel van het kruim eruit. Meng in een kom de roomkaas, mayonaise, zure room, gedroogde uitjes en peper. Voeg de helft van de mozzarella en de fetakaas toe en roer door elkaar. Roer vervolgens de spinazie en salamistukjes erdoor. Vul het stokbrood met het mengsel en bestrooi met de overige mozzarella. Bak 20-24 minuten tot de bovenkant goudkleurig is. Laat voor het aansnijden even afkoelen.