Hollandse bapao met gekruid rundvlees

Een broodje bapao op z'n Hollands? Dat maak je heel eenvoudig zelf. Met witte bolletjes van de Meesterbakker.

Ingrediënten

  • 4 witte zachte bollen
  • 50 gr uien
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr prei
  • 250 gr rundergehakt
  • 100 gr speklappen
  • 1 el gembersap
  • 1 tl cajun kruiden
  • 2 el zoete ketjap
  • 1/2 el azijn
  • 2 el tomaten ketchup
  • zout en peper naar smaak

Bereiding

Doe olie in de pan, bak de speklapjes knapperig en haal ze uit de pan. Bak de ui, en bak het gehakt rul. Blus af met gembersap en azijn. Voeg nu alle overige ingrediënten toe en bak alles kort mee. Breng op smaak met zout en peper. sudder het vlees mengsel zachtjes droog. Maak van de broodjes een soort soepkom door het midden van het brood aan te drukken. Verdeel de vulling over de 4 broodjes en leg de bovenkant van het broodje er weer op.

Bron: brood.net