Spaanse broodtapa's

Vrolijke Spaanse hapjes voor bij de borrel. Deze broodtapas zijn gemaakt met chorizo, tonijnmayonaise, tomaat en sla. In dit recept wordt het Duinenbrood licht geroosterd. Hierdoor krijgen de zaden nóg meer smaak. 

Ingrediënten

  • 9 sneetjes brood naar keuze, zonder korst
  • 10 plakjes dungesneden chorizoworst
  • 1 blikje tonijn (waterbasis)
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • 1 gegrilde paprika (uit pot of zelf grillen)
  • 50 gram zongedroogde tomaatjes
  • ¼ krop ijsbergsla
  • versgemalen peper

Bereiding

Laat de tonijn uitlekken en meng het met de mayonaise, peterselie en peper. Snij de gegrilde paprika en zongedroogde tomaatjes fijn, maar hou ze apart van elkaar. Was en droog de sla. Rooster de sneetjes brood. Beleg 3 sneetjes met plakjes chorizo, tonijnmayonaise en wat fijngehakte gegrilde paprika. Leg hier bovenop 3 nieuwe sneetjes en beleg deze met ijsbergsla, tonijnmayonaise en wat fijngehakte zongedroogde tomaat. Plaats hier weer 3 nieuwe sneetjes brood op. Snij de stapeltjes met een elektrisch mes of een scherp kartelmes elk in vier mooie vierkantjes. Zet er prikkers in.