In 1968 zijn de heer en mevrouw Uljee begonnen met een winkel en bakkerij aan de Groenezoom 202. Al snel wist de heer Uljee dat hij niet zijn hele leven achter de oven wilde staan, maar wilde ondernemen. Dus werd er een tweede winkel aan de Groene Hilledijk geopend

Het bedrijf bleef doorgroeien en dit gold ook voor het gezin Uljee. 
Het assortiment werd uitgebreid met brood en in de loop van de jaren 80 werd er een eigen broodbakkerij geopend.

Logistiek werd het steeds moeilijker om alle winkels op tijd te bereiken dus werd de banketbakkerij verplaatst naar hetzelfde industrieterrein als de broodbakkerij.

In de jaren ‘90 kwamen Thomas & Danielle in het bedrijf. Het familiebedrijf ontwikkelde een hele nieuwe formule in Barendrecht. De Uljee Run & Fun formule. In deze winkels werden de toonbanken achterwege gelaten en werd de verkooopster meer gastvrouw en adviseuse. Hiervoor is in 1997 zelfs een retail jaarprijs gewonnen. Deze formule werd verbeterd en verder doorontwikkeld en inmiddels draaien er zeven winkels op deze manier.

In 2001 is het bedrijf overgenomen door Thomas & Danielle Uljee.
Deze broer en zus kennen het bedrijf al jaren en hebben er als kind ook in meegewerkt. Op dit moment zijn er veertien Uljee winkels.

De produktieruimte is onlangs verbouwd en aangepast aan de laatste hygiëne eisen. De kwaliteit van onze produkten is hoog en 80% van ons assortiment is dagvers. 
Mede hierdoor en door middel van modern reklame materiaal en winkels die up to date zijn onderscheiden wij ons duidelijk van het groot winkel kanaal. Uljee is een jong bedrijf dat klaar is voor de toekomst