Roomkaas met Italiaanse kruiden

Wist je dat je (sommige) viooltjes kunt eten? Het toevoegen ervan aan bijvoorbeeld een lekkere roomkaas geeft dit bekende borrelsmeersel direct een bijzonder tintje. Probeer het eens met dit heerlijke roomkaasrecept…

 Ingrediënten

  • brood naar keuze
  • 250 gr volle kwark
  • 1 el oregano
  • 1 el tijm
  • 1 el (verse) peterselie
  • snufje zout
  • olijfolie
  • (eetbare) viooltjes*

 Verder heb je nodig:

  • kaasdoek of hydrofiel luier
  • diepe kom
  • bindtouw

Bereiding

Leg de doek in de kom. Schep de kwark in de doek en hang deze in de kom. Laat de kwark zo’n 3 cm boven de bodem van de kom hangen en bind het doek goed vast, zodat het niet naar beneden kan zakken. Dek de kwark af met het overhangende doek en zet het in de koelkast. Laat nu minstens 2 uur staan; langer mag ook. Schep de kwark uit de doek in een schone kom, meng met de kruiden en voeg een snuf zout toe. Voeg ook ongeveer 2 el olijfolie toe om de roomkaas met Italiaanse kruiden lekker smeuïg te maken. Garneer met de viooltjes.

 * Vraag de verkoper van de viooltjes of de viooltjes eetbaar zijn.
Dit recept is ontwikkeld door foodblog Mind Your Feed. Kijk voor meer lekkers op www.mindyourfeed.nl