Kruidenomelet met geroosterde paprika

Deze open sandwich is lekker op stevig volkorenbrood. De omelet is lekker gekruid en perfect bij de lunch.

Ingrediënten (2 personen/broodjes)

  • 2 volkoren boterhammen
  • 2 takjes basilicum
  • 10 sprietjes bieslook
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels melk
  • 50 g geraspte (Hollandse geiten)kaas, geraspt
  • versgemalen peper
  • halvarine/margarine
  • 2 geroosterde paprika's
  • vloeibare margarine
  • 50 g gemengde sla of kropsla in stukken gescheurd
  • 2 takjes verse basilicum, in reepjes

Bereiding:

Begin met de omelet. Hak hiervoor de basilicum en bieslook fijn. Klop de eieren los met melk, kaas, kruiden en zout en voeg versgemalen peper naar smaak toe. Verhit de vloeibare margarine in een kleine koekenpan, schenk het eimengsel erin en laat het ei op matig vuur stollen tot een mooie omelet. Snijd 2 geroosterde paprika’s uit een pot in repen. Bestrijk de boterhammen dun met halvarine/margarine en leg ze op 2 borden. Verdeel de sla erover. Snijd de omelet in 8 punten en leg ze op de boterhammen. Verdeel de paprika erover, garneer met de reepjes basilicum en leg de kapjes er weer op. Eet smakelijk!

Bron: brood.net