Meesterbakker Uljee

De historie van een familiebedrijf

 

In 1968 is het familiebedrijf Uljee opgericht met een winkel en bakkerij aan de Groenezoom in Rotterdam-Zuid. De heer Uljee sr. begon de bakkerij samen met zijn vrouw, uit liefde voor het vak en met de paplepel ingegoten door zijn eigen vader. Het bedrijf groeide en het assortiment werd uitgebreid met brood. In de loop van de jaren ‘80 werd er een eigen broodbakkerij geopend en een grotere banketbakkerij en chocolaterie gebouwd.

In de jaren ‘90 werd het een familiebedrijf, doordat kinderen Thomas en Danielle in het bedrijf kwamen. Met elkaar ontwikkelden ze een compleet nieuwe formule in Barendrecht, de ‘Uljee Run & Fun formule’. In deze winkels werden de toonbanken achterwege gelaten en werd de winkelverkoopster meer gastvrouw en adviseur. In verscheidene winkels is dit nog steeds terug te zien.

Bakkerij Uljee is blijven groeien en innoveren en er werden in de loop der jaren verschillende prijzen in de wacht gesleept. In 2001 is het bedrijf overgenomen door broer en zus. Onder leiding van hen is het bedrijf verder uitgegroeid tot een vooruitstrevend ontwikkelings- en kennisinstituut. Op dit moment kent Meesterbakker Uljee 3 productiebedrijven, 5 samenwerkingsverbanden en 9 winkelfilialen.

Door krachten te bundelen met 3 soortgelijke mooie familiebedrijven (Meesterbakker Roodenrijs, Meesterbakker Van Iersel en Meesterbakker Voskamp), is een mooi samenwerkingsverband ontstaan in de vorm van de ‘Meesterbakkergroep’.

Met een hoogwaardige kwaliteit grondstoffen, waarvan een groot deel van eigen Hollandse bodem, en traditioneel vakmanschap en zijn onze producten gezond en gewoon super lekker.

“Ik maak niets wat ik mijn eigen kinderen niet te eten zou geven”. Een van de uitspraken van Thomas Uljee, mede-eigenaar van Meesterbakker Uljee. Les hier een volledig verhaal over Thomas Uljee.