Nieuw Duinen Volkorenbrood!


Nieuw Duinen Volkorenbrood!


Met trots introduceren wij Duinen Volkorenbrood. Volkorenbrood met zaden en noten op basis van 100% volkorenmeel.

Voor ons Duinen Volkoren gebruiken we 100% volkorenmeel. Daarbij doen we nog een mengsel van zonnebloempitten, sesamzaad, lijnzaad en heel kleine stukjes gebroken hazelnoten. Dat maakt Duinen Volkoren een volkorenbrood met een heerlijke, volle smaak.

Voor volkorenmeel wordt de hele tarwekorrel vermalen waardoor het veel vezels, voedingsstoffen en vitamines bevat.  

Het verschil tussen bloem en meel  

Tarwebloem bestaat uit voornamelijk het binnenste deel van het meellichaam en bevat nauwelijks vezels.
Hiervan bakken wij witbrood.  
Tarwemeel is tarwebloem gemengd met volkorenmeel. Dit gebruiken wij voor tarwebrood oftewel lichtbruin brood.  
Volkorenmeel bestaat uit de hele tarwekorrel en hiervan bakken wij volkorenbrood waaronder Duinen Volkoren.  


Volkoren is gezond  

Volkoren staat in de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum en dat is niet voor niets. Eten van volkorenbrood is een goede manier om belangrijke voedingsstoffen binnen te krijgen. Zo adviseert het Voedingscentrum om iedere dag drie volkorenboterhammen te eten om zo voldoende voedingsvezels, ijzer, jodium en B-vitamines binnen te krijgen. Ook kan het eten van volkorenbrood het risico op hart- en vaatzieken, diabetes type 2 (suikerziekte) en darmkanker verkleinen.

Meer informatie over Volkoren lees je in dit artikel op de website van het Voedingscentrum.