Brood en gezondheid

Gaan hand in hand


Brood in relatie tot gezondheid houdt de gemoederen continu bezig. Doet de ene dag een nieuwe dieetgoeroe de boterham in de ban, verschijnt de dag erna de wetenschappelijke onderbouwing van een hoogleraar van het Erasmus MC waarin staat dat brood essentieel is voor de inname van voldoende jodium. Of bewijs dat het eten van volkorenbrood het risico op hart- en vaatzieken, diabetes type 2 (suikerziekte) en darmkanker verkleint. Het Voedingscentrum onderstreept dit met de uitleg waarom (volkoren)brood zo’n prominente plek heeft in de Schijf van Vijf.

 

Word je dik van brood?

Vaak wordt er gesproken over koolhydraten in brood die invloed zouden hebben op het lichaamsgewicht. Wat zijn koolhydraten en zou je beter geen of minder brood moeten eten? Willemijn Zwinkels, Voedingsdeskundige bij collega-Meesterbakker Roodenrijs, schreef er een interessante blog over.
Molenbruin
Fijn volkorenbrood, zeer geliefd bij kinderen.
3,70
Duinen VolVezel
Volkorenbrood met 35% meer vezels dan een 'normaal' volkorenbrood.
3,95