Meesterbakker Uljee bestaat 57 jaar!

Een datum om even bij stil te staan. 

In 1968 begonnen de heer en mevrouw Uljee (opa en oma) met een winkel en een kleine bakkerij aan de Groenezoom in Rotterdam. Wat startte als een bescheiden familiebedrijf, groeide uit tot een gerenommeerde bakkerij met meerdere filialen en een eigen brood- en banketbakkerij aan de Ridderkerkstraat. Door de jaren heen heeft Uljee zich ontwikkeld, maar altijd vastgehouden aan het ambacht en de hoge kwaliteit waarmee het ooit begon. In 2001 namen Danielle en Thomas (dochter en zoon), het bedrijf over van hun ouders.

Op 2 maart 2024 vieren we met trots ons 57-jarig bestaan! Een bijzonder moment om stil te staan bij onze geschiedenis en de groei die we hebben doorgemaakt. Ondanks de vele veranderingen binnen de bakkersbranche, blijven wij een echt familiebedrijf dat trouw is aan de tradities van het vak.

De afgelopen jaren zijn we steeds meer gegroeid naar een bakkerij die werkt met zuivere, zoveel mogelijk lokale grondstoffen, zonder chemische toevoegingen. Voor ons is kwaliteit geen compromis; we gebruiken enkel de beste ingrediënten en blijven investeren in het vakmanschap van ons personeel. Zoals wij altijd zeggen:

“We maken niets wat we onze eigen kinderen niet zouden laten eten.”

Naast traditie en vakmanschap speelt innovatie een belangrijke rol binnen ons bedrijf. Dit komt tot uiting in samenwerkingen en initiatieven zoals Desemenzo (voor de horeca) en Carezzo (eiwit vereikte voeding)

Een nieuwe uitstraling, dezelfde vertrouwde kwaliteit

Niet alleen onze producten blijven in ontwikkeling, ook onze uitstraling is in beweging. Het afgelopen jaar zijn we druk bezig geweest om onze huisstijl een nieuw, strak jasje te geven. Gedurende dit jaar introduceren we stap voor stap onze vernieuwde huisstijl, inclusief een fris logo, nieuwe verpakkingen en een eigentijdse winkelinrichting. Hiermee willen we onze ambachtelijke kwaliteit nóg beter laten zien en ons merk krachtiger neerzetten voor de toekomst.

Nieuwe uitdagingen en mijlpalen

Voor zowel Danielle als Thomas was het een bewogen jaar. Thomas heeft een nieuwe richting gekozen en richt zich volledig op zijn bedrijf Tomasu, waar hij ambachtelijke sojasaus brouwt van 100% Nederlandse bonen in Rotterdam. Een uniek en succesvol concept waarmee hij inmiddels internationale erkenning heeft gekregen. Meer weten? Kijk op Tomasu.nl.

Voor Danielle was het ook een bijzonder jaar. Naast haar werk binnen Uljee is zij voorzitter geworden van de NBOV, de branchevereniging voor ambachtelijke brood- en banketbakkers. De NBOV behartigt de belangen van bakkers, biedt advies en ondersteuning en helpt ondernemers met kennis, beleid en lobbywerk. Een prachtige kans om de sector te versterken en te blijven ontwikkelen!

Met dankbaarheid en trots kijken we terug op 57 prachtige jaren, maar nog meer kijken we uit naar wat komen gaat. We hopen je snel te mogen verwelkomen in één van onze winkels om samen te genieten van puur vakmanschap!

1 Cup Cake
Een heerlijk zacht cakeje afgewerkt met icing. Wordt verpakt in een mooi doorzichtig doosje. Wenst u een andere opmaak of logo? Neem dan contact met ons op!
2,95
Abraham koek
Koek in de vorm van Abraham, gevuld met walnotenspijs. Inclusief oorkonde!
39,95
Sarah slagroom
Slagroomtaart in de vorm van Sarah. Inclusief oorkonde!
42,95
Fototaart chocolade
Chocoladetaart met je eigen afbeelding erop
22,95