WIJ STEUNEN SKATE4AIR

Schaatsen voor het goede doel

Skate4AIR zamelt geld in voor onderzoek naar taaislijmziekte (Cystic Fibrosis). Om dit te steunen, bakken wij elk jaar Skate4air cake. Een winterse kruidencake waarvan een gedeelte van de opbrengst wordt afgedragen aan Skate4air.


Na twee coronajaren waarin het schaatsevenement werd afgelast, gaat het dit jaar weer door. Onder leiding van Olympisch schaatskampioen Jochem Uytdehaage schaatsten 100 Skate4AIR deelnemers kilometers lang op de Oostenrijkse Weissensee en laten zich hiervoor sponsoren.


Taaislijmziekte 

Taaislijmziekte is een erfelijke en ongeneeslijke ziekte met een gemiddelde levensverwachting van 50 jaar. Als je Cystic Fibrosis (CF) hebt dan is het slijm door het hele lichaam heen te taai. Hierdoor werken diverse organen zoals de longen niet goed en wordt de functie hiervan steeds slechter. 
Skate4air zamelt geld in voor onderzoek naar CF en er zijn al veel resultaten behaalt. Ontwikkeling van medicijnen is het belangrijkste en dat gaat heel goed. Voor sommige mutaties is nog geen goed medicijn en daar wordt nu naar gezocht. Zodat CF voor iedereen verandert van een ziekte waaraan je vroeg overlijdt naar een chronische ziekte waar je nog best oud mee kan worden.


Sponsors

Wij zijn erg dankbaar voor de trouwe sponsoring van bedrijven en leveranciers om ons heen. Zeelandia Bakkerijgrondstoffen – Zierikzee, Quadraat Drukwerk - Oud-Beijerland en W&R etiketten – Tilburg. Deze bedrijven staan elk jaar weer voor ons klaar als we om een bijdrage vragen en dat waarderen wij ontzettend. 

Recept: Stoere tosti's

van stoer desembrood


Desembrood... Wist je dat je daar hele stoere tosti's van kunt maken? Bijvoorbeeld met kaas en salami. Of met mozzarella, pesto en rauwe ham. Kies je favoriete desembrood en lekker beleg en beleggen maar! Organiseer eens een tosti-lunch voor je vrienden!
Lees verder
Stoere tosti's van desembrood