Spaaractie Koekstekers

LEKKER KOEKJES BAKKEN?

Spaar voor Kerstkoekje uitsteekvormpjes

Spaar mee bij Meesterbakker Uljee voor een gratis set Kerstkoekje uitsteekvormjes. Leuke bezigheid in de Kerstvakantie en misschien ook een leuk cadeau-idee?

 

  • Bij besteding van 7.50 of meer krijg je in onze winkels een zegel voor op de spaarkaart.
  • Heb je vier zegels geplakt dan is de spaarkaart vol.
  • Bij inlevering van een volle spaarkaart krijg je gratis zo'n leuke een set kerstkoekstekertjes.
  • Zegels ontvang je t/m 19 december 2020.
  • Volle spaarkaarten kunnen t/m 10 januari 2021 ingeleverd worden.
  • Voor de setjes koekstekers geldt: op = op
  • Lees de volledige actievoorwaarden hier.


Tips
 van de Meesterbakker: hoe bak je de lekkerste koekjes?


Werkwijze:

  • Bestuif het aanrecht met bloem.
  • Druk het deeg een beetje plat.
  • Bestuif het deeg met een klein beetje bloem.
  • Rol het deeg voorzichtig uit.
  • Steek figuurtjes uit met koekvormpjes.
  • Leg ze op een ingevette bakplaat of bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Je kunt ze bestrijken met een laagje losgeklopt ei voor extra glans.
  • Let op dat het deeg niet te warm wordt want dan gaat het plakken. Toch te warm geworden? Leg het een minuut of tien in de koelkast om af te koelen.


Bakken gaat in iedere oven anders. Een kwestie van in de gaten houden en uitproberen.
De koekjes gemaakt met de Kerstkoekje uitsteekvormpjes zijn klein. Daarom bakken ze waarschijnlijk minder lang dan je gewend bent. Kijk af en toe even in de oven tijdens het bakken! Algemene richtlijnen voor het bakken zijn:

  • Dunne koekjes: Voorverwarmde oven 180 graden gedurende 15 minuten.
  • Dikkere koekjes: Voorverwarmde oven 180 graden gedurende 25 minuten.


Na het bakken kun je ze ook nog versieren met glazuur en gekleurde decoratiestrooisels. Glazuur maak je heel makkelijk met poedersuiker en een heel klein beetje water. Goed roeren tot het een mooi papje is geworden.

 

 

Recept: Speculaas tiramisu 

Een heerlijk herfst dessert!


Tiramisu, dat kent bijna iedereen. Onze banketbakkers bedachten deze speculaastiramisu. En hij smaakt zó lekker, dat we hem hier ook met jullie willen delen!
Lees verder
Speculaas Tiramisu