Vakantie 'Kids op de achterbank'
Achterbank spelletjes:
1. Het alfabet is super leuk om spelletjes mee te doen op lange (auto)reizen. Probeer eens een woordslang uit in thema’s; de laatste letter van het eerste woord moet de eerste letter van het tweede woord zijn. Voorbeeld: Thema ‘dieren: krokodil, luiaard, dwerggeit, tijger etc.

Of noem zoveel mogelijk plaatsnamen op met een L.

Ook kan het leuk zijn om woorden en zinnen te bedenken bij kentekenplaten die je tegenkomt: 1-PLD-23 > ‘1-Papa lust dropjes-23’. 


2. Geef de kinderen een eigen routekaart. Laat ze zelf uitzoeken hoe er gereden moet worden en laat ze mee zoeken naar wat de eerstvolgende stopplaats zou kunnen worden. Download kinderroutekaarten van de ANWB route kaart hier


3. Breng een 'cadeautjes-tas’ mee. Om de zoveel kilometer of bijvoorbeeld ieder uur mogen de kinderen een graai in de tas doen en laat ze lekker uitpakken en de verrassing bekijken. Een kinderhand is snel gevuld, dus kleine puzzeltjes, stukje chocolade, notitieboekje, speeltje, alles is leuk op de achterbank zo lang het nieuw is. Tip: kijk een paar dagen of weken van te voren al tijdens het boodschappen doen uit naar aanbiedingen bij drogisterijen en warenhuizen. Vaak heb je voor een paar euro al een flink aantal leuke dingetjes.

4. Laat de kinderen naar buiten kijken en de omgeving benoemen. Noem om de beurt welke vorm je in de wolken ziet, wat is de gekste auto of zie je misschien mooie vogels of bijzondere bomen. Zeker als afwisseling van een tablet of spelcomputer is het fijn om naar buiten te kijken, zo voorkom je ook dat de kids wagenziek worden.

Lekkers in de auto:
Benut eet-momenten! Maak er een gezamenlijk half uurtje van. Wat haalt mama voor lekkers uit de tas? Laat de kinderen zelf dingetjes open maken en geef ze wat andere lekkere dingen dan thuis. Zo zijn ze best even zoet met eten en drinken en het is gezellig om met elkaar tegelijk te eten. Een eigen flesje water is superleuk als je er mooie stickers op mag plakken. Wat dacht je van kleine soepstengeltjes die voor een keertje in de smeerkaas, pindakaas of chocoladepasta gedoopt mogen worden? Zelf een mandarijntje of een hardgekookt eitje pellen, is ook leuk tijdverdrijf en het is toch super leuk om met je komkommertjes in de vorm van een auto of sterretje voor 1 keertje te mogen spelen. In de vakantie mag het best een beetje anders dan thuis en de binnenkant van de auto, ach, die moet na de vakantie toch schoongemaakt worden.

Reissnacks bij de Meesterbakker: Kwarkbolletjes; kent u ze al? Een heerlijk zoet, maar toch vullend tussendoortje. Weer eens wat anders.
Bestelt u eens mini-eierkoeken en mini-rozijnenbollen voor de vakantiereis. Zo kan je lekker wat meer dingetjes snoepen en zit je niet direct vol van 1 stuk. Het is ook lekker en gezond om kleine blokjes ontbijtkoek in een doosje mee te nemen, of wat dacht u van kaasstengels in kleine stukjes als hartig tussendoortje?
Mini kwarkbol
Bereid met gewelde rozijnen en suiker.
€ 0,67
Gerezen kaasstengel
Heerlijk knapperig!
€ 1,29
Mini krentenbollen
Boordevol krenten en rozijnen.
€ 0,36
Ontbijtkoek naturel
Ambachtelijke bakkers ontbijtboek volgens traditioneel recept.
€ 3,03

Recept: Stoere tosti's

van stoer desembrood


Desembrood... Wist je dat je daar hele stoere tosti's van kunt maken? Bijvoorbeeld met kaas en salami. Of met mozzarella, pesto en rauwe ham. Kies je favoriete desembrood en lekker beleg en beleggen maar! Organiseer eens een tosti-lunch voor je vrienden!
Lees verder
Stoere tosti's van desembrood