WEEK VAN HET BROOD

Vokoren, volvezels, volsmaak. 


In de Week van het Brood zetten we volkoren in het zonnetje. Zo’n kraakverse volkorenboterham bij je ontbijt of lunch is niet alleen heel lekker. Hij zit ook zó vol vezels dat je er de hele ochtend of middag energie van hebt.


Volkoren

Volkoren betekent dat de hele graankorrel gebruikt wordt. Een graankorrel bestaat uit een meellichaam (binnenste gedeelte) een zemel (vliesje om de korrel heen) en een kiem. Veel voedingswaarden zitten in de kiem en in de zemel van de graankorrel. Omdat deze delen in volkorenmeel blijven behouden, bevat volkorenmeel de meeste voedingsstoffen en vezels.

Vezels

Vezels zijn de onverteerbare bestanddelen die voorkomen in plantaardige voedingsmiddelen. Wetenschappelijk is aangetoond dat voldoende voedingsvezels in onze voeding de kans op het ontstaan van hart- en vaatziekten verkleint. Bovendien zorgt vezelrijke voeding snel voor een verzadigd gevoel. 
 

Smaak

Doordat in volkoren de hele graankorrel gebruikt is, is volkorenbrood heel smaakvol van zichzelf. Er is weinig meer nodig om jou te laten smullen van een volkorenboterham.

Hoeksch Volkoren
Het Hoeksch volkoren brood is een heerlijk volkoren brood, met zijn wortels diep verankerd in de vruchtbare gronden van de Hoeksche Waard, Dit bijzondere brood wordt met liefde en vakmanschap gebakken, uitsluitend met 100% tarwe afkomstig uit de weelderige velden van onze eigen Hoeksche Waard. Hiermee omarmen we onze lokale identiteit en brengen we een stukje van het karakter van deze regio rechtstreeks naar uw tafel.
3,80
Hoog sesam volkoren
Het meest grove volkoren brood in ons assortiment.
3,70
Duinen VolVezel
Volkorenbrood met 35% meer vezels dan een 'normaal' volkorenbrood.
3,90