Vegetarische recepten
- Maaltijdsoep met pompoen
- Bruschetta tomatensalsa
- Rucolapesto
- Spicy volkorenbrood
- Vegan volkorensandwich
- Brood met manchego en verse vijgen
- Vegetarisch stoofpotje in een Italiaanse bol
- Crostini met appel en kaneel
- Spelt eierkoek met rood fruit spread
- Meestertje geitenkaas en gegrilde groenten
- Roomkaas met Italiaanse kruiden en viooltjes
- Pittige paprika hummus
- Avocadospread met koriander
- Italiaanse frittata met spinazie, geitenkaas en stokbrood
- Spelt granola vlaflip
- Stokbrood met salade halloumi en granaatappel
- Desem Donker met pittige avocadospread
- Kids lunch tapas
- Vlindersandwich
- Broodje caprese met mozzarella en cherrytomaat
- Borrelbrood met kaas en rozemarijn
- Meergranenbrood met hüttenkäse, aardbeien en bosbessen
- Hartige wentelteefjes met Italiaanse kruiden, bieslook en kaas
- Brood met gegratineerde geitenkaas, kersenjam en waterkers.
- Suikerbrood met Limoncello-crème en verse aardbeien
- Brood-kaasmuffins
- Wentelteefjes cupcakes
- Broodcroutons
- Desem Wit met paddenstoelensalade
- Duinen Kaassneetjes
- Eierkoek dessert
- Broodpudding met zomerfruit
- Pizzaboterhammen
- Duinen Volkoren Clubsandwich
- Pittige paprika hummus
- Granola Ontbijttaart
- Clubsandwich aubergine
- Gegrilde groenten met tijm
Vlees- en kiprecepten
- Kampioentje op een stokje
- Kampioentje gerookte kip en rucola.
- Kampioentje met gebakken spek, ui én appel
- Desemsandwich met kip en gegrilde groenten
- Lunch op een stokje
- Pizza-lachebekjes van ciabatta's
- Lunchmuffins met spek en ei
- Hollandse bapao met gekruid rundvlees
- Spaanse broodtapa's
- Krab en kreeft croissant
- Croissant met rucola, brie en Italiaanse kruiden
- Duinen Volkoren Clubsandwich
- Broodje gepocheerd ei
- Kinderwraps van brood
- Stoere tosti's van desembrood
Visrecepten
Feestrecepten
- Kerststolpudding
- Stoofperen smoothie
- Knapperige Broodtorentjes
- Ovenschoteltje van Kerstbrood
- Monchoudessert in een glaasje
- Kaas Vulkaantjes
- Wildpaté & Suikerbrood
- Paasbrood met pasha
- Speculaas Tiramisu
- Broodtompouce
- Paasfondue
- Speculaas Wentelteefjes
- Valentijn ontbijt
- Kerstkoffie- met marshmallows
- Speculaastrifle met pepernoten
- Kruidnoten Tiramisu
- Paasbrood met pasha
- Broodje Halloween
Broodsushi
Sushi van brood? Jazeker! Vervang de rijst door een van onze lekkere witbroden, en smullen maar. Dit is een leuk recept voor bij een high tea, als borrelhapje of 'gewoon' eens een andere lunch dan anders. Itadakimasu!
Ingrediënten - 2 pers.
- 8 witte boterhammen zonder korst
- 4 nori vellen van ongeveer 15x20 cm
- 100 gram verse zalm
- 1 lenteui
- 50 ml sojasaus
- 2 el mayonaise
- 1 tube wasabipasta
- 1 sushimatje
2 pers.
print
Bereiding
Leg een vel nori op het sushi matje, met de lange zijde naar je toe. Leg in het midden van het vel een strook witbrood van 20 cm breed en 10 cm hoog. Bestrijk het brood met wasabi-mayonaise. Meng hiervoor 2 eetlepels mayonaise met een 1 tl wasabi. Leg in het midden van de strook brood de zalm in een strook van ongeveer 1 cm, ook over de hele breedte. Leg naast de zalm een lenteui, ook weer over de gehele breedte. Rol de sushi strak op, bevochtig op het laatst de Nori bovenaan en ‘plak’ de rol daarmee dicht. Vorm op dezelfde manier de andere rollen. Laat de sushi opstijven in de koelkast en snij hiervan mooie plakjes sushi. Serveer met sojasaus en wasabi.Varieer de verschillende rollen met in plaats van de zalm, bijvoorbeeld tonijn, komkommer, paling filet americain of omelet-reepjes.
Bron: www.brood.net