Vegetarische recepten
- Maaltijdsoep met pompoen
- Bruschetta tomatensalsa
- Rucolapesto
- Spicy volkorenbrood
- Vegan volkorensandwich
- Brood met manchego en verse vijgen
- Vegetarisch stoofpotje in een Italiaanse bol
- Crostini met appel en kaneel
- Spelt eierkoek met rood fruit spread
- Meestertje geitenkaas en gegrilde groenten
- Roomkaas met Italiaanse kruiden en viooltjes
- Pittige paprika hummus
- Avocadospread met koriander
- Italiaanse frittata met spinazie, geitenkaas en stokbrood
- Spelt granola vlaflip
- Stokbrood met salade halloumi en granaatappel
- Desem Donker met pittige avocadospread
- Kids lunch tapas
- Vlindersandwich
- Broodje caprese met mozzarella en cherrytomaat
- Borrelbrood met kaas en rozemarijn
- Meergranenbrood met hüttenkäse, aardbeien en bosbessen
- Hartige wentelteefjes met Italiaanse kruiden, bieslook en kaas
- Brood met gegratineerde geitenkaas, kersenjam en waterkers.
- Suikerbrood met Limoncello-crème en verse aardbeien
- Brood-kaasmuffins
- Wentelteefjes cupcakes
- Broodcroutons
- Desem Wit met paddenstoelensalade
- Duinen Kaassneetjes
- Eierkoek dessert
- Broodpudding met zomerfruit
- Pizzaboterhammen
- Duinen Volkoren Clubsandwich
- Pittige paprika hummus
- Granola Ontbijttaart
- Clubsandwich aubergine
- Gegrilde groenten met tijm
Vlees- en kiprecepten
- Kampioentje op een stokje
- Kampioentje gerookte kip en rucola.
- Kampioentje met gebakken spek, ui én appel
- Desemsandwich met kip en gegrilde groenten
- Lunch op een stokje
- Pizza-lachebekjes van ciabatta's
- Lunchmuffins met spek en ei
- Hollandse bapao met gekruid rundvlees
- Spaanse broodtapa's
- Krab en kreeft croissant
- Croissant met rucola, brie en Italiaanse kruiden
- Duinen Volkoren Clubsandwich
- Broodje gepocheerd ei
- Kinderwraps van brood
- Stoere tosti's van desembrood
Visrecepten
Feestrecepten
- Kerststolpudding
- Stoofperen smoothie
- Knapperige Broodtorentjes
- Ovenschoteltje van Kerstbrood
- Monchoudessert in een glaasje
- Kaas Vulkaantjes
- Wildpaté & Suikerbrood
- Paasbrood met pasha
- Speculaas Tiramisu
- Broodtompouce
- Paasfondue
- Speculaas Wentelteefjes
- Valentijn ontbijt
- Kerstkoffie- met marshmallows
- Speculaastrifle met pepernoten
- Kruidnoten Tiramisu
- Paasbrood met pasha
- Broodje Halloween
Bruschetta tomatensalsa
Knapperig geroosterd broodje met tomatensalsa gemaakt van rijpe rode tomaten, verse basilicum en knoflook. Dat is de zomer op je bordje!
Ingrediënten - 4 pers.
- 1/2 stokbrood
- 4 rijpe rode tomaten
- 2 tenen knoflook
- 1 handvol verse basilicum
- peper en zout
- olijfolie
4 pers.
print
Bereiding
Kerf een kruis aan de onderkant van de tomaten en leg ze een minuut in kokend heet water. Spoel ze daarna af met koud water. Laat heel even afkoelen en verwijder het velletje van de tomaten. Snijd ze doormidden, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe de stukjes tomaat in een kom en voeg een scheutje olijfolie toe.Hak de basilicum fijn met een teentje knoflook en schep dit door de tomatenblokjes. Maak op smaak met peper en zout. Dek de kom af en laat het een paar uur in de koelkast intrekken. Verwarm de oven op 200 graden. Snij het stokbrood in 8 brede plakken en bestrijk deze aan beide kanten met een beetje olijfolie. Gril het brood op een bakplaat in de oven gedurende 8-10 minuten, keer de broodjes halverwege. Wrijf de sneetjes brood aan de bovenkant in met een teentje knoflook. Schep de salsa op de broodjes, garneer met wat losse blaadjes basilicum en serveer ze direct.
De smaken trekken lekker in elkaar tijdens de rusttijd in de koelkast. Haal de salsa minimaal een half uur voor het serveren uit de koelkast, dan proef je de smaken beter en is het gerecht nog lekkerder.