Speculaas Tiramisu

Speculaas Tiramisu

Tiramisu, dat kent bijna iedereen. Onze banketbakkers bedachten deze speculaastiramisu. En hij smaakt zó lekker, dat we hem hier ook met jullie willen delen!

Ingrediënten - 2 pers.

  • 250 gr mascarpone
  •  10 gr suiker
  • ½ kopje sterke koffie
  •   2 eieren
  •   1 snufje zout
  • chocolade ganache (mengsel van slagroom en chocolade)
  • gebruneerde amandelschaafsel
  • speculaasjes
  •   4 kleine dessertbakjes of een kleine schaal
Speculaas Tiramisu
2 pers.
printprint

Bereiding

Zet sterke koffie en laat dit afkoelen. Splits de eieren en bewaar de eiwitten en de dooiers in een aparte, vetvrije kom. Doe een snuf zout bij de eiwitten en klop ze heel stijf met een vetvrije mixer. De eiwitten zijn stijf als je de kom op zijn kop houdt en het er niet uit loopt.
Klop de dooiers op met de suiker tot een romig mengsel. Roer hier de mascarpone door. Als de crème glad is spatel je voorzichtig de geklopte eiwitten erdoor. Onderin het bakje kruimel je speculaasjes, daarop een beetje sterke koffie. Daarop een laagje van het tiramisu-mengsel.Dan een laagje ganache* en een laagje speculaaskruimels, dan weer een laagje tiramisu-mengsel. Decoreren met gebruneerde amandelschaafsel en een klein speculaasje.

* Voor de ganache verwarm je 125 gram fijn gehakte pure chocolade au bain marie. Hierbij giet je 115 ml warme, kort gekookte slagroom. Meng het goed door en verwerk het warm in je gerecht.

Wat dacht je van deze recepten?