Vegetarische recepten
- Maaltijdsoep met pompoen
- Bruschetta tomatensalsa
- Rucolapesto
- Spicy volkorenbrood
- Vegan volkorensandwich
- Brood met manchego en verse vijgen
- Vegetarisch stoofpotje in een Italiaanse bol
- Crostini met appel en kaneel
- Spelt eierkoek met rood fruit spread
- Meestertje geitenkaas en gegrilde groenten
- Roomkaas met Italiaanse kruiden en viooltjes
- Pittige paprika hummus
- Avocadospread met koriander
- Italiaanse frittata met spinazie, geitenkaas en stokbrood
- Spelt granola vlaflip
- Stokbrood met salade halloumi en granaatappel
- Desem Donker met pittige avocadospread
- Kids lunch tapas
- Vlindersandwich
- Broodje caprese met mozzarella en cherrytomaat
- Borrelbrood met kaas en rozemarijn
- Meergranenbrood met hüttenkäse, aardbeien en bosbessen
- Hartige wentelteefjes met Italiaanse kruiden, bieslook en kaas
- Brood met gegratineerde geitenkaas, kersenjam en waterkers.
- Suikerbrood met Limoncello-crème en verse aardbeien
- Brood-kaasmuffins
- Wentelteefjes cupcakes
- Broodcroutons
- Desem Wit met paddenstoelensalade
- Duinen Kaassneetjes
- Eierkoek dessert
- Broodpudding met zomerfruit
- Pizzaboterhammen
- Duinen Volkoren Clubsandwich
- Pittige paprika hummus
- Granola Ontbijttaart
- Clubsandwich aubergine
- Gegrilde groenten met tijm
Vlees- en kiprecepten
- Kampioentje op een stokje
- Kampioentje gerookte kip en rucola.
- Kampioentje met gebakken spek, ui én appel
- Desemsandwich met kip en gegrilde groenten
- Lunch op een stokje
- Pizza-lachebekjes van ciabatta's
- Lunchmuffins met spek en ei
- Hollandse bapao met gekruid rundvlees
- Spaanse broodtapa's
- Krab en kreeft croissant
- Croissant met rucola, brie en Italiaanse kruiden
- Duinen Volkoren Clubsandwich
- Broodje gepocheerd ei
- Kinderwraps van brood
- Stoere tosti's van desembrood
Visrecepten
Feestrecepten
- Kerststolpudding
- Stoofperen smoothie
- Knapperige Broodtorentjes
- Ovenschoteltje van Kerstbrood
- Monchoudessert in een glaasje
- Kaas Vulkaantjes
- Wildpaté & Suikerbrood
- Paasbrood met pasha
- Speculaas Tiramisu
- Broodtompouce
- Paasfondue
- Speculaas Wentelteefjes
- Valentijn ontbijt
- Kerstkoffie- met marshmallows
- Speculaastrifle met pepernoten
- Kruidnoten Tiramisu
- Paasbrood met pasha
- Broodje Halloween
Speculaas Tiramisu
Tiramisu, dat kent bijna iedereen. Onze banketbakkers bedachten deze speculaastiramisu. En hij smaakt zó lekker, dat we hem hier ook met jullie willen delen!
Ingrediënten - 2 pers.
- 250 gr mascarpone
- 10 gr suiker
- ½ kopje sterke koffie
- 2 eieren
- 1 snufje zout
- chocolade ganache (mengsel van slagroom en chocolade)
- gebruneerde amandelschaafsel
- speculaasjes
- 4 kleine dessertbakjes of een kleine schaal
2 pers.
print
Bereiding
Zet sterke koffie en laat dit afkoelen. Splits de eieren en bewaar de eiwitten en de dooiers in een aparte, vetvrije kom. Doe een snuf zout bij de eiwitten en klop ze heel stijf met een vetvrije mixer. De eiwitten zijn stijf als je de kom op zijn kop houdt en het er niet uit loopt.Klop de dooiers op met de suiker tot een romig mengsel. Roer hier de mascarpone door. Als de crème glad is spatel je voorzichtig de geklopte eiwitten erdoor. Onderin het bakje kruimel je speculaasjes, daarop een beetje sterke koffie. Daarop een laagje van het tiramisu-mengsel.Dan een laagje ganache* en een laagje speculaaskruimels, dan weer een laagje tiramisu-mengsel. Decoreren met gebruneerde amandelschaafsel en een klein speculaasje.
* Voor de ganache verwarm je 125 gram fijn gehakte pure chocolade au bain marie. Hierbij giet je 115 ml warme, kort gekookte slagroom. Meng het goed door en verwerk het warm in je gerecht.