Bruschetta tomatensalsa

Bruschetta tomatensalsa

Knapperig geroosterd broodje met tomatensalsa gemaakt van rijpe rode tomaten, verse basilicum en knoflook. Dat is de zomer op je bordje!

Ingrediënten - 4 pers.

  • 1/2 stokbrood 
  • 4 rijpe rode tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 handvol verse basilicum
  • peper en zout
  • olijfolie
Bruschetta tomatensalsa
4 pers.
printprint

Bereiding

Kerf een kruis aan de onderkant van de tomaten en leg ze een minuut in kokend heet water. Spoel ze daarna af met koud water. Laat heel even afkoelen en verwijder het velletje van de tomaten. Snijd ze doormidden, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe de stukjes tomaat in een kom en voeg een scheutje olijfolie toe.
Hak de basilicum fijn met een teentje knoflook en schep dit door de tomatenblokjes. Maak op smaak met peper en zout. Dek de kom af en laat het een paar uur in de koelkast intrekken. Verwarm de oven op 200 graden. Snij het stokbrood in 8 brede plakken en bestrijk deze aan beide kanten met een beetje olijfolie. Gril het brood op een bakplaat in de oven gedurende 8-10 minuten, keer de broodjes halverwege. Wrijf de sneetjes brood aan de bovenkant in met een teentje knoflook. Schep de salsa op de broodjes, garneer met wat losse blaadjes basilicum en serveer ze direct.

De smaken trekken lekker in elkaar tijdens de rusttijd in de koelkast. Haal de salsa minimaal een half uur voor het serveren uit de koelkast, dan proef je de smaken beter en is het gerecht nog lekkerder.

Wat dacht je van deze recepten?