Vegetarische recepten
- Maaltijdsoep met pompoen
- Bruschetta tomatensalsa
- Rucolapesto
- Spicy volkorenbrood
- Vegan volkorensandwich
- Brood met manchego en verse vijgen
- Vegetarisch stoofpotje in een Italiaanse bol
- Crostini met appel en kaneel
- Spelt eierkoek met rood fruit spread
- Meestertje geitenkaas en gegrilde groenten
- Roomkaas met Italiaanse kruiden en viooltjes
- Pittige paprika hummus
- Avocadospread met koriander
- Italiaanse frittata met spinazie, geitenkaas en stokbrood
- Spelt granola vlaflip
- Stokbrood met salade halloumi en granaatappel
- Desem Donker met pittige avocadospread
- Kids lunch tapas
- Vlindersandwich
- Broodje caprese met mozzarella en cherrytomaat
- Borrelbrood met kaas en rozemarijn
- Meergranenbrood met hüttenkäse, aardbeien en bosbessen
- Hartige wentelteefjes met Italiaanse kruiden, bieslook en kaas
- Brood met gegratineerde geitenkaas, kersenjam en waterkers.
- Suikerbrood met Limoncello-crème en verse aardbeien
- Brood-kaasmuffins
- Wentelteefjes cupcakes
- Broodcroutons
- Desem Wit met paddenstoelensalade
- Duinen Kaassneetjes
- Eierkoek dessert
- Broodpudding met zomerfruit
- Pizzaboterhammen
- Duinen Volkoren Clubsandwich
- Pittige paprika hummus
- Granola Ontbijttaart
- Clubsandwich aubergine
- Gegrilde groenten met tijm
Vlees- en kiprecepten
- Kampioentje op een stokje
- Kampioentje gerookte kip en rucola.
- Kampioentje met gebakken spek, ui én appel
- Desemsandwich met kip en gegrilde groenten
- Lunch op een stokje
- Pizza-lachebekjes van ciabatta's
- Lunchmuffins met spek en ei
- Hollandse bapao met gekruid rundvlees
- Spaanse broodtapa's
- Krab en kreeft croissant
- Croissant met rucola, brie en Italiaanse kruiden
- Duinen Volkoren Clubsandwich
- Broodje gepocheerd ei
- Kinderwraps van brood
- Stoere tosti's van desembrood
Visrecepten
Feestrecepten
- Kerststolpudding
- Stoofperen smoothie
- Knapperige Broodtorentjes
- Ovenschoteltje van Kerstbrood
- Monchoudessert in een glaasje
- Kaas Vulkaantjes
- Wildpaté & Suikerbrood
- Paasbrood met pasha
- Speculaas Tiramisu
- Broodtompouce
- Paasfondue
- Speculaas Wentelteefjes
- Valentijn ontbijt
- Kerstkoffie- met marshmallows
- Speculaastrifle met pepernoten
- Kruidnoten Tiramisu
- Paasbrood met pasha
- Broodje Halloween
Granola Ontbijttaart
Granola ontbijttaart
Ontbijten met granola kan op talloze manieren. Strooi granola in je bakje kwark of (plantaardige) yoghurt, lekker gecombineerd met aardbeien, bosbessen of stukjes mango. Wil je een keer iets heel anders, maak dan eens deze granola ontbijttaart met appel en banaan. Lekker én simpel te maken.
Ingrediënten - 4 pers.
- 200 gram huisgemaakte granola van de Meesterbakker
- 2 eetlepels honing
- 1 banaan
- 2 appels
- 1 tl. kaneel
- 1 tl. rietsuiker
4 pers.
print
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een bakvormpje van ca. 15 cm doorsnede. Je hoeft de bakvorm niet in te vetten. Prak een banaan op een bordje. Doe de granola in een kom en meng hier de geprakte banaan en ongeveer 2 eetlepels honing doorheen. Doe dit mengsel in de bakvorm en druk het goed aan. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij ze in partjes. Meng de partjes met kaneel en rietsuiker en leg ze dan op de laag granola in je bakvorm. Schuif dit in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 15 minuten zodat de appeltjes lekker zacht en warm zijn.Je kunt het taartje warm opeten of bewaren voor de volgende dag.
Tip: Ook lekker met een paar lepels kwark bij.