Kaas Vulkaantjes

Kaas Vulkaantjes

Voor iedereen een eigen kaasfondue! Het bakje maak je van een hard, bruin bolletje en de vulling is heel gemakkelijk te maken met roomkaas en bouillon. En dan lekker dippen met tomaatjes, druiven en stukjes brood.

Ingrediënten - 4 pers.

Ingrediënten voor 2 personen:

2 harde bruine bolletjes
200 gram geraspte kaas
1 bakje kruidenroomkaas
25 gram boter
25 gram bloem
3 dl bouillon
peper en zout
kleine tomaatjes
druiven
stukjes komkommer of wortel
peterselie
 
Kaas Vulkaantjes
4 pers.
printprint

Bereiding

Smelt boter in een pan met dikke bodem. Roer de bloem door de gesmolten boter, giet de bouillon erbij, roer verder tot een saus. Smelt hierin alle kaas, voeg wat peper en zout toe. Roer voor een vurig effect mosterd en/of rode voedingskleurstof door de fondue. Snijd het kapje van de bolletjes en pluk het brood er voorzichtig uit. Niet te veel, anders stroomt de kaas straks door de gaatjes. Giet de kaas in de broodjes. Knoeien mag, laat de lava maar stromen! Zet een 'boompje' naast je vulkaan. Kneed plukjes brood om het uiteinde van de peterselietakjes. Doop tomaatjes, komkommer, worteltjes, druiven of balletjes brood in je lava.

Bron: Brood.net

Wat dacht je van deze recepten?