Vegetarische recepten
- Maaltijdsoep met pompoen
- Bruschetta tomatensalsa
- Rucolapesto
- Spicy volkorenbrood
- Vegan volkorensandwich
- Brood met manchego en verse vijgen
- Vegetarisch stoofpotje in een Italiaanse bol
- Crostini met appel en kaneel
- Spelt eierkoek met rood fruit spread
- Meestertje geitenkaas en gegrilde groenten
- Roomkaas met Italiaanse kruiden en viooltjes
- Pittige paprika hummus
- Avocadospread met koriander
- Italiaanse frittata met spinazie, geitenkaas en stokbrood
- Spelt granola vlaflip
- Stokbrood met salade halloumi en granaatappel
- Desem Donker met pittige avocadospread
- Kids lunch tapas
- Vlindersandwich
- Broodje caprese met mozzarella en cherrytomaat
- Borrelbrood met kaas en rozemarijn
- Meergranenbrood met hüttenkäse, aardbeien en bosbessen
- Hartige wentelteefjes met Italiaanse kruiden, bieslook en kaas
- Brood met gegratineerde geitenkaas, kersenjam en waterkers.
- Suikerbrood met Limoncello-crème en verse aardbeien
- Brood-kaasmuffins
- Wentelteefjes cupcakes
- Broodcroutons
- Desem Wit met paddenstoelensalade
- Duinen Kaassneetjes
- Eierkoek dessert
- Broodpudding met zomerfruit
- Pizzaboterhammen
- Duinen Volkoren Clubsandwich
- Pittige paprika hummus
- Granola Ontbijttaart
- Clubsandwich aubergine
- Gegrilde groenten met tijm
Vlees- en kiprecepten
- Kampioentje op een stokje
- Kampioentje gerookte kip en rucola.
- Kampioentje met gebakken spek, ui én appel
- Desemsandwich met kip en gegrilde groenten
- Lunch op een stokje
- Pizza-lachebekjes van ciabatta's
- Lunchmuffins met spek en ei
- Hollandse bapao met gekruid rundvlees
- Spaanse broodtapa's
- Krab en kreeft croissant
- Croissant met rucola, brie en Italiaanse kruiden
- Duinen Volkoren Clubsandwich
- Broodje gepocheerd ei
- Kinderwraps van brood
- Stoere tosti's van desembrood
Visrecepten
Feestrecepten
- Kerststolpudding
- Stoofperen smoothie
- Knapperige Broodtorentjes
- Ovenschoteltje van Kerstbrood
- Monchoudessert in een glaasje
- Kaas Vulkaantjes
- Wildpaté & Suikerbrood
- Paasbrood met pasha
- Speculaas Tiramisu
- Broodtompouce
- Paasfondue
- Speculaas Wentelteefjes
- Valentijn ontbijt
- Kerstkoffie- met marshmallows
- Speculaastrifle met pepernoten
- Kruidnoten Tiramisu
- Paasbrood met pasha
- Broodje Halloween
Speculaas Wentelteefjes
Een heerlijk recept voor de sinterklaastijd. Met een paar speculaasjes en (oude) boterhammen heb je het zo voor elkaar!
Ingrediënten - 4 pers.
Ingrediënten voor 4 personen:- 8 sneetjes brood; liefst een licht soort, mag oud zijn
- 12 speculaasjes
- 3 eieren
- 150 ml melk
- 1 tl kaneel
- 2 el bruine suiker of rietsuiker
- 1 klontje boter of plantaardige bakboter
- 2 bananen
- 4 grote mandarijnen
- 1 sinaasappel
- 200 gr Griekse yoghurt.
4 pers.
print
Bereiding
Neem een diep bord en klop daarin de eieren los. Roer vervolgens met een garde of vork de melk en suiker door het eimengsel heen, totdat de suiker volledig is opgelost. Verkruimel de speculaas en voeg dit toe aan het mengsel. Haal de sneetjes brood door het eimengsel heen. Zorg dat het brood goed is doordrenkt. Strooi er nog wat verkruimelde speculaas over. Verhit de boter in een koekenpan. Leg, afhankelijk van het formaat van de pan, één of twee sneetjes brood in de hete koekenpan. Bak ze stevig en goudbruin aan beide zijden.Voor de smoothie: Was de sinaasappel en rasp wat van de sinaasappelschil. Pers de sinaasappel en de mandarijnen. Voeg de banaan en de rest toe aan het sap. Giet dat op de Griekse yoghurt, en meng het geheel met de staafmixer of blender tot een smoothie. Serveer deze bij de wentelteefjes.
Bron: brood.net