Spicy volkorenbrood

Spicy volkorenbrood

Volkoren, vol vezels, vol smaak, vol spice! Samuel Levie is met volkoren aan de slag gegaan en heeft er een spicy twist aan gegeven. Dit heerlijke broodje spicy met ei is zeker een feestje in de mond. Boordevol gezonde vetten, een hoop eiwitten en voldoende koolhydraten. 

Ingrediënten - 2 pers.

  • 4 volkorenboterhammen
  • 6 cherrytomaatjes
  • 1 tl jalapeñopeper uit pot
  • 1/2 stengel bosui
  • 4 takjes koriander
  • peper en zout
  • 2 tl zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 1 avocado
  • 1/2 limoen, uitgeperst
  • 1/4 tl korianderzaad
Spicy volkorenbrood
2 pers.
printprint

Bereiding

Voor de salsa snij je de cherrytomaatjes in dunne plakjes. Snij de jalapeñopepers, bosuitjes en de takjes koriander ook fijn en meng dit met een snuf zout en 1 theelepel zonnebloemolie. Maak het fijn met de vijzel en voeg dan ook de tomaatjes toe.

Voor de eieren verhit je in een bakpan de rest van de zonnebloemolie. Breek de eieren voorzichtig in de pan. Bak de korianderzaadjes kort mee en draai de eieren als het wit bijna gaar is om. Laat het nog even nagaren en klaar is je eitje.

Voor de avocadocrème snij je de avocado open. Lepel het vruchtvlees uit de schil en prak in een bakje met het sap van een halve limoen. Breng op smaak met zout en peper

Voor de finale beleg je de volkorenboterhammen met avocado, leg het eitje erop en wat verdeel er wat salsa overheen.

Bron: Brood.net - Samuel Levie

Wat dacht je van deze recepten?