Vegetarische recepten
- Maaltijdsoep met pompoen
- Bruschetta tomatensalsa
- Rucolapesto
- Spicy volkorenbrood
- Vegan volkorensandwich
- Brood met manchego en verse vijgen
- Vegetarisch stoofpotje in een Italiaanse bol
- Crostini met appel en kaneel
- Spelt eierkoek met rood fruit spread
- Meestertje geitenkaas en gegrilde groenten
- Roomkaas met Italiaanse kruiden en viooltjes
- Pittige paprika hummus
- Avocadospread met koriander
- Italiaanse frittata met spinazie, geitenkaas en stokbrood
- Spelt granola vlaflip
- Stokbrood met salade halloumi en granaatappel
- Desem Donker met pittige avocadospread
- Kids lunch tapas
- Vlindersandwich
- Broodje caprese met mozzarella en cherrytomaat
- Borrelbrood met kaas en rozemarijn
- Meergranenbrood met hüttenkäse, aardbeien en bosbessen
- Hartige wentelteefjes met Italiaanse kruiden, bieslook en kaas
- Brood met gegratineerde geitenkaas, kersenjam en waterkers.
- Suikerbrood met Limoncello-crème en verse aardbeien
- Brood-kaasmuffins
- Wentelteefjes cupcakes
- Broodcroutons
- Desem Wit met paddenstoelensalade
- Duinen Kaassneetjes
- Eierkoek dessert
- Broodpudding met zomerfruit
- Pizzaboterhammen
- Duinen Volkoren Clubsandwich
- Pittige paprika hummus
- Granola Ontbijttaart
- Clubsandwich aubergine
- Gegrilde groenten met tijm
Vlees- en kiprecepten
- Kampioentje op een stokje
- Kampioentje gerookte kip en rucola.
- Kampioentje met gebakken spek, ui én appel
- Desemsandwich met kip en gegrilde groenten
- Lunch op een stokje
- Pizza-lachebekjes van ciabatta's
- Lunchmuffins met spek en ei
- Hollandse bapao met gekruid rundvlees
- Spaanse broodtapa's
- Krab en kreeft croissant
- Croissant met rucola, brie en Italiaanse kruiden
- Duinen Volkoren Clubsandwich
- Broodje gepocheerd ei
- Kinderwraps van brood
- Stoere tosti's van desembrood
Visrecepten
Feestrecepten
- Kerststolpudding
- Stoofperen smoothie
- Knapperige Broodtorentjes
- Ovenschoteltje van Kerstbrood
- Monchoudessert in een glaasje
- Kaas Vulkaantjes
- Wildpaté & Suikerbrood
- Paasbrood met pasha
- Speculaas Tiramisu
- Broodtompouce
- Paasfondue
- Speculaas Wentelteefjes
- Valentijn ontbijt
- Kerstkoffie- met marshmallows
- Speculaastrifle met pepernoten
- Kruidnoten Tiramisu
- Paasbrood met pasha
- Broodje Halloween
Rucolapesto
Brood met zelfgemaakte smeersels is heerlijk bij de borrel of als voorgerecht. Deze rucolapesto maak je met verse rucola, Italiaanse kaas en cashewnoten.
Ingrediënten - 4 pers.
- 1 versgebakken desembroodje
- 125 gram rucola
- 50 gram cashewnoten
- 1 teentje knoflook
- 30 gram Parmezaanse kaas
- 30 gram pecorino kaas
- 80 ml olijfolie, niet te scherp van smaak
- 2 eetlepels citroensap
- zwarte peper, gemalen
- grof zeezout, gemalen
4 pers.
print
Bereiding
Was de rucola en maak het droog, liefst in de slacentrifuge. Rasp de kazen met een fijne rasp. We kiezen hier voor een mengsel van Parmezaanse kaas en pecorinokaas. Pecorinokaas is gemaakt van schapenmelk, is vetter en bevat meer zout, wat heerlijk smaakt in deze pesto.Doe de teentjes knoflook met wat grof gemalen zout in de vijzel en meng dit tot een soort knoflookpasta.
Doe de rucola erbij met nog wat grof zeezout. Vijzel dit tot een groen sapje.
Dan doe je de cashewnoten erbij, druk ze fijn met de vijzel en draai rond tot een smeuïg geheel. Ga vooral door met draaien tot de cashewnoten heel fijn vermalen zijn.
Beetje bij beetje draai je nu de geraspte kaas er doorheen tot je een egale massa hebt. Dan voeg je al draaiend steeds een beetje olie toe totdat je de gewenste dikte hebt bereikt.
Dan is het tijd om naar smaak citroensap en grofgemalen peper en zout toe te voegen. Proef en meng bij tot je pesto goed op smaak is.