Vegetarische recepten
- Maaltijdsoep met pompoen
- Bruschetta tomatensalsa
- Rucolapesto
- Spicy volkorenbrood
- Vegan volkorensandwich
- Brood met manchego en verse vijgen
- Vegetarisch stoofpotje in een Italiaanse bol
- Crostini met appel en kaneel
- Spelt eierkoek met rood fruit spread
- Meestertje geitenkaas en gegrilde groenten
- Roomkaas met Italiaanse kruiden en viooltjes
- Pittige paprika hummus
- Avocadospread met koriander
- Italiaanse frittata met spinazie, geitenkaas en stokbrood
- Spelt granola vlaflip
- Stokbrood met salade halloumi en granaatappel
- Desem Donker met pittige avocadospread
- Kids lunch tapas
- Vlindersandwich
- Broodje caprese met mozzarella en cherrytomaat
- Borrelbrood met kaas en rozemarijn
- Meergranenbrood met hüttenkäse, aardbeien en bosbessen
- Hartige wentelteefjes met Italiaanse kruiden, bieslook en kaas
- Brood met gegratineerde geitenkaas, kersenjam en waterkers.
- Suikerbrood met Limoncello-crème en verse aardbeien
- Brood-kaasmuffins
- Wentelteefjes cupcakes
- Broodcroutons
- Desem Wit met paddenstoelensalade
- Duinen Kaassneetjes
- Eierkoek dessert
- Broodpudding met zomerfruit
- Pizzaboterhammen
- Duinen Volkoren Clubsandwich
- Pittige paprika hummus
- Granola Ontbijttaart
- Clubsandwich aubergine
- Gegrilde groenten met tijm
Vlees- en kiprecepten
- Kampioentje op een stokje
- Kampioentje gerookte kip en rucola.
- Kampioentje met gebakken spek, ui én appel
- Desemsandwich met kip en gegrilde groenten
- Lunch op een stokje
- Pizza-lachebekjes van ciabatta's
- Lunchmuffins met spek en ei
- Hollandse bapao met gekruid rundvlees
- Spaanse broodtapa's
- Krab en kreeft croissant
- Croissant met rucola, brie en Italiaanse kruiden
- Duinen Volkoren Clubsandwich
- Broodje gepocheerd ei
- Kinderwraps van brood
- Stoere tosti's van desembrood
Visrecepten
Feestrecepten
- Kerststolpudding
- Stoofperen smoothie
- Knapperige Broodtorentjes
- Ovenschoteltje van Kerstbrood
- Monchoudessert in een glaasje
- Kaas Vulkaantjes
- Wildpaté & Suikerbrood
- Paasbrood met pasha
- Speculaas Tiramisu
- Broodtompouce
- Paasfondue
- Speculaas Wentelteefjes
- Valentijn ontbijt
- Kerstkoffie- met marshmallows
- Speculaastrifle met pepernoten
- Kruidnoten Tiramisu
- Paasbrood met pasha
- Broodje Halloween
Spicy volkorenbrood
Volkoren, vol vezels, vol smaak, vol spice! Samuel Levie is met volkoren aan de slag gegaan en heeft er een spicy twist aan gegeven. Dit heerlijke broodje spicy met ei is zeker een feestje in de mond. Boordevol gezonde vetten, een hoop eiwitten en voldoende koolhydraten.
Ingrediënten - 2 pers.
- 4 volkorenboterhammen
- 6 cherrytomaatjes
- 1 tl jalapeñopeper uit pot
- 1/2 stengel bosui
- 4 takjes koriander
- peper en zout
- 2 tl zonnebloemolie
- 2 eieren
- 1 avocado
- 1/2 limoen, uitgeperst
- 1/4 tl korianderzaad
2 pers.
print
Bereiding
Voor de salsa snij je de cherrytomaatjes in dunne plakjes. Snij de jalapeñopepers, bosuitjes en de takjes koriander ook fijn en meng dit met een snuf zout en 1 theelepel zonnebloemolie. Maak het fijn met de vijzel en voeg dan ook de tomaatjes toe.Voor de eieren verhit je in een bakpan de rest van de zonnebloemolie. Breek de eieren voorzichtig in de pan. Bak de korianderzaadjes kort mee en draai de eieren als het wit bijna gaar is om. Laat het nog even nagaren en klaar is je eitje.
Voor de avocadocrème snij je de avocado open. Lepel het vruchtvlees uit de schil en prak in een bakje met het sap van een halve limoen. Breng op smaak met zout en peper
Voor de finale beleg je de volkorenboterhammen met avocado, leg het eitje erop en wat verdeel er wat salsa overheen.
Bron: Brood.net - Samuel Levie