Vegetarische recepten
- Maaltijdsoep met pompoen
- Bruschetta tomatensalsa
- Rucolapesto
- Spicy volkorenbrood
- Vegan volkorensandwich
- Brood met manchego en verse vijgen
- Vegetarisch stoofpotje in een Italiaanse bol
- Crostini met appel en kaneel
- Spelt eierkoek met rood fruit spread
- Meestertje geitenkaas en gegrilde groenten
- Roomkaas met Italiaanse kruiden en viooltjes
- Pittige paprika hummus
- Avocadospread met koriander
- Italiaanse frittata met spinazie, geitenkaas en stokbrood
- Spelt granola vlaflip
- Stokbrood met salade halloumi en granaatappel
- Desem Donker met pittige avocadospread
- Kids lunch tapas
- Vlindersandwich
- Broodje caprese met mozzarella en cherrytomaat
- Borrelbrood met kaas en rozemarijn
- Meergranenbrood met hüttenkäse, aardbeien en bosbessen
- Hartige wentelteefjes met Italiaanse kruiden, bieslook en kaas
- Brood met gegratineerde geitenkaas, kersenjam en waterkers.
- Suikerbrood met Limoncello-crème en verse aardbeien
- Brood-kaasmuffins
- Wentelteefjes cupcakes
- Broodcroutons
- Desem Wit met paddenstoelensalade
- Duinen Kaassneetjes
- Eierkoek dessert
- Broodpudding met zomerfruit
- Pizzaboterhammen
- Duinen Volkoren Clubsandwich
- Pittige paprika hummus
- Granola Ontbijttaart
- Clubsandwich aubergine
- Gegrilde groenten met tijm
Vlees- en kiprecepten
- Kampioentje op een stokje
- Kampioentje gerookte kip en rucola.
- Kampioentje met gebakken spek, ui én appel
- Desemsandwich met kip en gegrilde groenten
- Lunch op een stokje
- Pizza-lachebekjes van ciabatta's
- Lunchmuffins met spek en ei
- Hollandse bapao met gekruid rundvlees
- Spaanse broodtapa's
- Krab en kreeft croissant
- Croissant met rucola, brie en Italiaanse kruiden
- Duinen Volkoren Clubsandwich
- Broodje gepocheerd ei
- Kinderwraps van brood
- Stoere tosti's van desembrood
Visrecepten
Feestrecepten
- Kerststolpudding
- Stoofperen smoothie
- Knapperige Broodtorentjes
- Ovenschoteltje van Kerstbrood
- Monchoudessert in een glaasje
- Kaas Vulkaantjes
- Wildpaté & Suikerbrood
- Paasbrood met pasha
- Speculaas Tiramisu
- Broodtompouce
- Paasfondue
- Speculaas Wentelteefjes
- Valentijn ontbijt
- Kerstkoffie- met marshmallows
- Speculaastrifle met pepernoten
- Kruidnoten Tiramisu
- Paasbrood met pasha
- Broodje Halloween
Vegan volkorensandwich
Volkoren zit vol vezels, vol smaak en vol inspiratie voor de lekkerste gerechten. Deze clubsandwich met sticky tempeh, spicy koolsla en komkommerzuur is speciaal gemaakt door Samuel Levie voor het Week van het Brood. Een heerlijke vegan lunch.
Ingrediënten - 2 pers.
- 6 volkorenboterhammen
- 200 g tempé zonnebloemolie om in te frituren
- 1/2 el sambal
- 1 el bruine suiker
- 1 el ketjap manis
- 1/8 spitskool
- 1 bosui 1 bospeen
- 1,5 el mayonaise
- 2 tl sriracha of sambal
- 1 tl sesamolie
- 1 snackkomkommer
- 1/2 el rijstazijn
- 1 snufje zout
- 2 tl geroosterd sesamzaad
2 pers.
print
Bereiding
Snij de tempé in kleine stukjes van 1 bij 3 cm. Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een wok en bak hierin de tempé. Als het goudbruin en knapperig is, haal je het uit de olie en laat het uitlekken op keukenpapier. Giet het grootste gedeelte van de olie uit de wok en bewaar dit voor een volgende keer bakken.Meng de suiker en ketjap door de sambal en bak dit samen met de tempé in een wok een paar minuten zodat de tempé karamelliseert en plakkerig wordt.
Coleslaw: Snij de bosui, bospeen en spitskool heel fijn en meng de sriracha, sesamolie en mayonaise er doorheen. Snij vervolgens de komkommer heel fijn en meng dit met de rijstazijn en een snufje zout. Rooster de volkorenboterhammen in een broodrooster.
Stapel je sandwich! Beleg een geroosterde volkorenboterham met een laagje coleslaw en daarna met het tempémengsel. Daarop wat komkommer en dan de volgende boterham erop. Doe daar weer een laag coleslaw, tempé, komkommer en top af met de laatste volkoren boterham. Doe er een gezellige prikker doorheen en eet smakelijk!
Bron: Brood.net - Samuel Levie