Vegetarische recepten
- Maaltijdsoep met pompoen
- Bruschetta tomatensalsa
- Rucolapesto
- Spicy volkorenbrood
- Vegan volkorensandwich
- Brood met manchego en verse vijgen
- Vegetarisch stoofpotje in een Italiaanse bol
- Crostini met appel en kaneel
- Spelt eierkoek met rood fruit spread
- Meestertje geitenkaas en gegrilde groenten
- Roomkaas met Italiaanse kruiden en viooltjes
- Pittige paprika hummus
- Avocadospread met koriander
- Italiaanse frittata met spinazie, geitenkaas en stokbrood
- Spelt granola vlaflip
- Stokbrood met salade halloumi en granaatappel
- Desem Donker met pittige avocadospread
- Kids lunch tapas
- Vlindersandwich
- Broodje caprese met mozzarella en cherrytomaat
- Borrelbrood met kaas en rozemarijn
- Meergranenbrood met hüttenkäse, aardbeien en bosbessen
- Hartige wentelteefjes met Italiaanse kruiden, bieslook en kaas
- Brood met gegratineerde geitenkaas, kersenjam en waterkers.
- Suikerbrood met Limoncello-crème en verse aardbeien
- Brood-kaasmuffins
- Wentelteefjes cupcakes
- Broodcroutons
- Desem Wit met paddenstoelensalade
- Duinen Kaassneetjes
- Eierkoek dessert
- Broodpudding met zomerfruit
- Pizzaboterhammen
- Duinen Volkoren Clubsandwich
- Pittige paprika hummus
- Granola Ontbijttaart
- Clubsandwich aubergine
- Gegrilde groenten met tijm
Vlees- en kiprecepten
- Kampioentje op een stokje
- Kampioentje gerookte kip en rucola.
- Kampioentje met gebakken spek, ui én appel
- Desemsandwich met kip en gegrilde groenten
- Lunch op een stokje
- Pizza-lachebekjes van ciabatta's
- Lunchmuffins met spek en ei
- Hollandse bapao met gekruid rundvlees
- Spaanse broodtapa's
- Krab en kreeft croissant
- Croissant met rucola, brie en Italiaanse kruiden
- Duinen Volkoren Clubsandwich
- Broodje gepocheerd ei
- Kinderwraps van brood
- Stoere tosti's van desembrood
Visrecepten
Feestrecepten
- Kerststolpudding
- Stoofperen smoothie
- Knapperige Broodtorentjes
- Ovenschoteltje van Kerstbrood
- Monchoudessert in een glaasje
- Kaas Vulkaantjes
- Wildpaté & Suikerbrood
- Paasbrood met pasha
- Speculaas Tiramisu
- Broodtompouce
- Paasfondue
- Speculaas Wentelteefjes
- Valentijn ontbijt
- Kerstkoffie- met marshmallows
- Speculaastrifle met pepernoten
- Kruidnoten Tiramisu
- Paasbrood met pasha
- Broodje Halloween
Duinen Volkoren Clubsandwich
Duinen Volkoren brood is een heerlijk volkorenbrood met lijnzaad, zonnebloempitten, sesamzaad en kleine stukjes hazelnoot. Dit combineert heel lekker met de ingrediënten van deze clubsandwich.
Ingrediënten - 2 pers.
- 8 sneetjes Duinen Volkoren
- 2 tomaten
- 2 blaadjes (ijsberg)sla
- 4 stengels bosui
- 2 eieren
- 4 plakjes bacon
- 1 potje guacamole of maak het zelf van:
- 2 rijpe avocado’s
- 1 limoen
- 1 sjalot uitje
- 1 rode peper
- 1 teen knoflook
- peper en zout
2 pers.
print
Bereiding
Bak de bacon in een droge koekenpan in drie minuten knapperig en laat het uitlekken op een keukenpapiertje. Kook de eieren in 10 minuten hard. Was tomaten en snijd in ze in dunne plakjes. Was (ijsberg) sla en dep het droog met keukenpapier. Snij de bosuitjes in dunne reepjes. Pel eieren en snij ze in plakjes. Rooster het Duinen Volkorenbrood in broodrooster.Voor de zelfgemaakt guacomole:
Snij het sjalotje fijn en doe dit in een kom. Hak het rode pepertje zo fijn mogelijk en doe de helft bij de sjalot in de kom. Pers het teentje knoflook en doe de helft in de kom. Schil de avocado's en prak alles door elkaar in de kom. Pers een halve limoen erboven uit en breng op smaak met peper en zout. Eventueel voeg je nog wat gehakte peper en/of geperste knoflook toe.
Besmeer de geroosterde Duinen Volkoren boterhammen met de guacomole en dan gaan we stapelen. Beleg 2 sneetjes Duinen Volkorenbrood met quacomole met plakjes ei. Leg daarop 2 sneetjes Duinen Volkorenbrood met besmeerde kant naar beneden. Op de bovenste sneetjes leg je plakjes tomaat en gesneden bosuitjes. Daarop leg je weer 2 sneetjes Duinen Volkorenbrood met besmeerde kant naar beneden. Verdeel gebakken bacon en leg daarop de (ijsberg)sla. Met de laatste sneetjes Duinen Volkorenbrood (besmeerde kant naar beneden) dek je je sandwich af. Snijd voorzichtig de stapel in tweeën of in vieren en steek er een lange prikker doorheen om de boel bij elkaar te houden.