Vegetarische recepten
- Maaltijdsoep met pompoen
- Bruschetta tomatensalsa
- Rucolapesto
- Spicy volkorenbrood
- Vegan volkorensandwich
- Brood met manchego en verse vijgen
- Vegetarisch stoofpotje in een Italiaanse bol
- Crostini met appel en kaneel
- Spelt eierkoek met rood fruit spread
- Meestertje geitenkaas en gegrilde groenten
- Roomkaas met Italiaanse kruiden en viooltjes
- Pittige paprika hummus
- Avocadospread met koriander
- Italiaanse frittata met spinazie, geitenkaas en stokbrood
- Spelt granola vlaflip
- Stokbrood met salade halloumi en granaatappel
- Desem Donker met pittige avocadospread
- Kids lunch tapas
- Vlindersandwich
- Broodje caprese met mozzarella en cherrytomaat
- Borrelbrood met kaas en rozemarijn
- Meergranenbrood met hüttenkäse, aardbeien en bosbessen
- Hartige wentelteefjes met Italiaanse kruiden, bieslook en kaas
- Brood met gegratineerde geitenkaas, kersenjam en waterkers.
- Suikerbrood met Limoncello-crème en verse aardbeien
- Brood-kaasmuffins
- Wentelteefjes cupcakes
- Broodcroutons
- Desem Wit met paddenstoelensalade
- Duinen Kaassneetjes
- Eierkoek dessert
- Broodpudding met zomerfruit
- Pizzaboterhammen
- Duinen Volkoren Clubsandwich
- Pittige paprika hummus
- Granola Ontbijttaart
- Clubsandwich aubergine
- Gegrilde groenten met tijm
Vlees- en kiprecepten
- Kampioentje op een stokje
- Kampioentje gerookte kip en rucola.
- Kampioentje met gebakken spek, ui én appel
- Desemsandwich met kip en gegrilde groenten
- Lunch op een stokje
- Pizza-lachebekjes van ciabatta's
- Lunchmuffins met spek en ei
- Hollandse bapao met gekruid rundvlees
- Spaanse broodtapa's
- Krab en kreeft croissant
- Croissant met rucola, brie en Italiaanse kruiden
- Duinen Volkoren Clubsandwich
- Broodje gepocheerd ei
- Kinderwraps van brood
- Stoere tosti's van desembrood
Visrecepten
Feestrecepten
- Kerststolpudding
- Stoofperen smoothie
- Knapperige Broodtorentjes
- Ovenschoteltje van Kerstbrood
- Monchoudessert in een glaasje
- Kaas Vulkaantjes
- Wildpaté & Suikerbrood
- Paasbrood met pasha
- Speculaas Tiramisu
- Broodtompouce
- Paasfondue
- Speculaas Wentelteefjes
- Valentijn ontbijt
- Kerstkoffie- met marshmallows
- Speculaastrifle met pepernoten
- Kruidnoten Tiramisu
- Paasbrood met pasha
- Broodje Halloween
Kerststolpudding
Feestelijk toetje voor de Kerst. Kerstpudding gemaakt van Kerststol. Serveer het met karamelsaus en een bolletje vanille-ijs en je Kerstdessert is af.
Ingrediënten - 4 pers.
- 1 Kerststol (750 gram)
- 75 gram kristalsuiker
- 5 hele eieren
- 2 zakjes vanillesuiker
- 200 ml slagroom
- 1 bak vanille ijs
- 1 flesje karamelsaus
- een paar takjes munt
bakpapier
braadslede
4 pers.
print
Bereiding
Verwarm de oven voor op 150 °C. Bekleed een cakevorm met bakpapier. Zorg dat er genoeg papier uitsteekt om straks de vorm af te dekken.Meng de eieren met de suiker en vanillesuiker en doe daar al kloppend de slagroom bij. Snijd de kerststol in plakken en beleg de bodem van het cakeblik hiermee. Puzzel en snijd ze bij zodat ze de bodem helemaal bedekken. Hierover schep je een deel van het eiermengsel. Daarop weer een laag kerststol en ga zo door tot de cakevorm helemaal gevuld is.
Druk de lagen een beetje aan en dek de vorm af met bakpapier. Vul de braadslede met heet water en zet hier de cakevorm in. Zorg dat deze half onderwater staat.
Dit geheel zet je 60 minuten in de oven. Haal de braadslede dan voorzichtig uit de oven en neem de cakevorm uit het water. Laat deze 15 minuten afkoelen op een rekje.
Til de broodpudding uit de vorm met behulp van het bakpapier. Zet terug op het rekje en laat nog minimaal 15 minuten afkoelen zodat de pudding wat steviger wordt.
Snijd de broodpudding in plakken en serveer lauwwarm met een bolletje vanille-ijs en karamelsaus. Garneer met een takje munt.
Bron: Brood.net