Kerststolpudding

Kerststolpudding

Feestelijk toetje voor de Kerst. Kerstpudding gemaakt van Kerststol. Serveer het met karamelsaus en een bolletje vanille-ijs en je Kerstdessert is af.

Ingrediënten - 4 pers.

  • 1 Kerststol (750 gram)
  • 75 gram kristalsuiker
  • 5 hele eieren
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 200 ml slagroom
  • 1 bak vanille ijs
  • 1 flesje karamelsaus
  • een paar takjes munt
cakevorm
bakpapier
braadslede
Kerststolpudding
4 pers.
printprint

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150 °C. Bekleed een cakevorm met bakpapier. Zorg dat er genoeg papier uitsteekt om straks de vorm af te dekken.
Meng de eieren met de suiker en vanillesuiker en doe daar al kloppend de slagroom bij. Snijd de kerststol in plakken en beleg de bodem van het cakeblik hiermee. Puzzel en snijd ze bij zodat ze de bodem helemaal bedekken. Hierover schep je een deel van het eiermengsel. Daarop weer een laag kerststol en ga zo door tot de cakevorm helemaal gevuld is.
Druk de lagen een beetje aan en dek de vorm af met bakpapier. Vul de braadslede met heet water en zet hier de cakevorm in. Zorg dat deze half onderwater staat.
Dit geheel zet je 60 minuten in de oven. Haal de braadslede dan voorzichtig uit de oven en neem de cakevorm uit het water. Laat deze 15 minuten afkoelen op een rekje.
Til de broodpudding uit de vorm met behulp van het bakpapier. Zet terug op het rekje en laat nog minimaal 15 minuten afkoelen zodat de pudding wat steviger wordt.
Snijd de broodpudding in plakken en serveer lauwwarm met een bolletje vanille-ijs en karamelsaus. Garneer met een takje munt. 

Bron: Brood.net

Wat dacht je van deze recepten?