Paasfondue

Paasfondue

Paasfondue? Dat is kaasfondue in een Paasjasje... Ben je nog op zoek naar een lekker receptje voor voor de Paasdagen? Zet dan deze lekkere Paasfondue op tafel. Iedereen zal smullen en ook de presentatie zal zeker in de smaak vallen.

Ingrediënten - 4 pers.

  • 1 grote witte bol
  • 1 wit bolletje
  • 1 teentje knoflook, gehalveerd
  • 250 ml droge witte wijn
  • 300 g Emmentaler, in blokjes of grof geraspt
  • 300 g Gruyère, in blokjes of grof geraspt
  • 1½ eetlepel aardappelzetmeel of maïzena, met 4 eetlepels Kirsch gemengd
  • een snufje versgeraspte nootmuskaat
  • rozijntjes voorde oogjes en (bijvoorbeeld) een roze Mentos voor de neus
  • takjes peterselie voor de ondergrond
  • voor het serveren bijvoorbeeld wortels, komkommer, bleekselderij, rauwe ham, bloemkoolroosjes
Paasfondue
4 pers.
printprint

Bereiding

Zet de grote witte bol op een bord op een bedje van takjes peterselie. Snij de bovenkant van de bol af en maak hier de konijnenoren van. Hol de bol uit, maak van een plukje de konijnenstaart en bewaar de rest van het broodkruim. Wrijf een middelgrote, zware pan in met de knoflook. Gooi de knoflook weg. Giet al roerend de wijn in de pan en breng op een middelhoog vuur tegen de kook aan. Draai het vuur laag en voeg al roerend geleidelijk de kaas toe. Roer tot de kaas net gesmolten is. De kaas moet heel langzaam smelten - ca. 5 minuten in totaal - omdat hij anders draderig en taai wordt. Voeg het aardappelzetmeel- of maïzenapapje, ¼ theelepel gemalen witte peper en de nootmuskaat toe en laat nog 2 minuten sudderen. De fondue mag niet aan de kook komen. De fondue moet nu dik genoeg zijn om aan brood te blijven hangen; aan tafel wordt hij dikker.

Giet de kaasfondue in het uitgeholde brood. Zet het witte bolletje op de grote bol. Maak van de krentjes en de Mentos de ogen en neus en zet de oren bovenop het bolletje.

Serveer direct met de stukjes broodkruim, wortels, komkommer, rauwe ham en bloemkoolroosjes.

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

Wat dacht je van deze recepten?