Vegetarisch stoofpotje in een Italiaanse bol

Vegetarisch stoofpotje in een Italiaanse bol

Geen zin om uren in te keuken te staan, maar wel zin in een heerlijk winters stoofpotje? Deze vegetarische versie zit boordevol groente.

Ingrediënten - 2 pers.

  • 2 Italiaanse bollen
  • 500 gram kastanjechampignons
  • 8 worteltjes
  • 1 grote rode ui
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • 400 ml groente bouillon
  • 8 takjes Tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • snufje bloem
Vegetarisch stoofpotje in een Italiaanse bol
2 pers.
printprint

Bereiding

Warm de oven voor op 180 graden. Snij de ui in stukjes, de kastanjechampignons in plakjes en de worteltjes in stukken. Doe olijfolie in een pan en doe hierbij de knoflook en de ui, fruit dit even aan. Voeg vervolgens de worteltjes en kastanjechampignons en bak dit 3 minuten. Voeg de bloem toe en bak dit even kort. Voeg de 400 ml groenten bouillon toe en blijf regelmatig doorroeren. Na een half uur is het stoofpotje klaar. Voeg hier ook de takjes tijm aan toe. Blijft de saus te dun? Voeg nog wat bloem toe. Doe 3 minuten voor serveren de Italiaanse bollen even in de oven, dan zijn deze lekker knapperig en warm. Snij een rondje uit de Italiaanse bol en serveer het stoofpotje in de Italiaanse bol.

Wat dacht je van deze recepten?