Zalm hotdog met romige zuurkool

Zalm hotdog met romige zuurkool

Een warm tussendoortje of als onderdeel van de lunch. Dit broodje hotdog is anders dan anders. Gemaakt met in spek gewikkelde zalm in plaats van een worstje maar wel met de traditionele zuurkool.

Ingrediënten - 4 pers.

  • 4 zachte broodjes
  • 250 g Noorse zalmfilet
  • 50 g geraspte belegen kaas
  • 4 plakken ontbijtspek
  • 150 g zuurkool
  • 75 ml slagroom of kookroom
  • 1 handje kiemgroenten voor garnering
Zalm hotdog met romige zuurkool
4 pers.
printprint

Bereiding

Kook de zuurkool in de slagroom totdat de zuurkool lekker smeuïg en warm wordt. Snij nu 4 mooie repen van de zalm en rol deze in het spek. Bak de zalm in de koekenpan rondom goud bruin totdat de zalm gaar is. In een anti-aanbakpan hoef je geen olie toe te voegen, het spek is vettig genoeg. Snij het zachte broodje en bestrooi met de grootste helft van de geraspte kaas. Leg hierop de romige zuurkool en daarbovenop het in spek gewikkelde stuk zalm. Garneer met de overgebleven geraspte kaas en kiemgroenten.

Bron: www.brood.net

Wat dacht je van deze recepten?