.jpg?1515669798&1515669798=)
Graansoorten
Van welke graansoorten kun je brood maken?
De meeste broden worden van de graansoort tarwe gemaakt. Maar in feite kan ook van andere graansoorten meel voor brood worden gemalen, zoals van spelt, rogge, haver, gerst en mais. Een combinatie van diverse graansoorten, zaden en pitten vormen de basis van diverse meergranenbroden.
Iedere graansoort heeft zo zijn eigen kenmerken. Voor alle graansoorten geldt dat ze de voedingsstoffen zetmeel (koolhydraten), eiwitten, vitamines, mineralen en voedingsvezel bevatten.
Ook voor vrijwel al onze broden gebruiken wij tarwemeel als basis. Uitzonderingen zijn onze smaakvolle speltbroden.

Surinaamse broodjes / 6 stuks
Het Surinaamse broodje laat zich lastig omschrijven. Het broodje is namelijk niet hard maar ook niet zacht. Juist dat maakt hem zo speciaal. Omdat er geen kruiden aan het deeg zijn toegevoegd is de smaak heerlijk neutraal en kan het broodje heel gevarieerd belegd worden. Zoet of hartig, warm of koud.
Recept: Desembrood met
Japanse paling-teriyaki
Desembrood met een Japans tintje? Geloof ons; dat is een heerlijke verrassende combinatie. Het is een leuk recept voor bij de lunch maar als je kleine stukjes desembrood gebruikt schotel je je gasten ook een bijzonder borrelhapje voor.
