Graansoorten

Graansoorten

Van welke graansoorten kun je brood maken?


De meeste broden worden van de graansoort tarwe gemaakt. Maar in feite kan ook van andere graansoorten meel voor brood worden gemalen, zoals van spelt, rogge, haver, gerst en mais. Een combinatie van diverse graansoorten, zaden en pitten vormen de basis van diverse meergranenbroden.

Iedere graansoort heeft zo zijn eigen kenmerken. Voor alle graansoorten geldt dat ze de voedingsstoffen zetmeel (koolhydraten), eiwitten, vitamines, mineralen en voedingsvezel bevatten.

Ook voor vrijwel al onze broden gebruiken wij tarwemeel als basis. Uitzonderingen zijn onze smaakvolle speltbroden.
Surinaamse broodjes
Lekker met elk beleg.
3,95
Desem bruin
Op basis van eigen desemcultuur bakken we dit desembrood. Het brood is vol van smaak, niet zuur, heeft een heerlijk krokante korst en blijf lang mals.
4,25

Recept: Desembrood met

Japanse paling-teriyaki


Desembrood met een Japans tintje? Geloof ons; dat is een heerlijke verrassende combinatie. Het is een leuk recept voor bij de lunch maar als je kleine stukjes desembrood gebruikt schotel je je gasten ook een bijzonder borrelhapje voor.
 
Lees verder
Desembrood met paling-teriyaki