Blog: Barbecuetijd

Vakantieblog van onze voedingsdeskundige


Het draait deze keer vooral om inspiratie! Het is ’s avonds lekker lang licht en vaker mooi weer; lang leve de zomer! Als we dan ook nog eens gezellig samen zijn, is dat het moment om weer de barbecue aan te steken. Iets wat veel mensen al gedaan hebben afgelopen tijd, thuis op ons balkon kon ik dat goed ruiken! Om de barbecue een beetje anders, maar nog lekkerder te maken, heb ik wat tips voor je.

 

Lekker brood

Brood, lekker bij het ontbijt en de lunch, maar ook zeker bij de barbecue! Vaak wordt er wit of bruin stokbrood gegeten bij een barbecue. Lekker met kruidenboter of tapenade, hmmm. Hartstikke lekker, maar heb je wel eens iets anders geprobeerd? Bij mij thuis is het Di Angelo brood altijd een succes bij de barbecue. Dit is een rond brood met stukjes paprika, Italiaanse kruiden, pompoenpitten en geraspte kaas. Heerlijk en het geeft net even wat extra’s aan de barbecue.

Of wat dacht je van ons Desem Toscane? Een heerlijk desembrood gevuld met zongedroogde tomaatjes, olijven en Italiaanse kruiden... En ons Pain de Campagne smaakt heerlijk met diverse smeersels; of je vult het zelf eenvoudig met verschillende kaassoorten.

Mijn collega’s in de winkels helpen je graag bij het kiezen van een geschikt (desem)brood voor jouw barbecue. Als je liever 'gewoon' stokbrood eet, maar toch eens iets anders wilt, kun je de plakjes stokbrood even roosteren op de barbecue. Ze worden dan ook in het midden knapperig, heerlijk met wat kruidenkaas en een plakje gerookte zalm bijvoorbeeld.

 

Meer kleur bij de barbecue

Ik vind dat groenten meer kleur en smaak geven aan je barbecue. We eten al snel 5 à 6 stukken vlees op zo’n grillavond, maar waarom niet eens wat minder vlees en wat meer bijzondere broodjes en groenten? Alleen vlees met sausjes is zo saai… Rooster daarom eens een paprika, aubergine, courgette of grote stukken ui op de barbecue. Het roosteren geeft een hele andere smaak aan de groente dan wanneer je het zou bakken. Gebruik desgewenst wat olijfolie. Strooi na het roosteren wat Himalayazout over je paprika en eet hem lekker op naast je hamburger. Ben je bang dat de groenten tussen het rooster door vallen als je ze op de barbecue legt? Koop dan een klein (wegwerp) grillbakje in de supermarkt. Doe er wat olijfolie in en de kleinere stukjes groente en zet deze op het rooster. Ook heel handig voor vis!

 

Meer inspiratie?

Onder recepten en in onze winkels vind je (flyers met) verschillende recepten. Allemaal leuke ideeën voor zomerse hapjes, lunches en snacks voor bij de borrel, lunch en barbecue! 

Gezonde groet,
Willemijn Zwinkels

Voedingsdeskundige bij de Meesterbakker
Kaas uien stok
Wit stokbrood bedekt met een laagje uiensnippers en Hollandse kaas.
3,50
Zwiterse twister bruin
2,75
Stokbroden
Traditioneel stokbrood , heerlijk voor iedere gelegenheid.
2,45
Gerezen kaasstengel
Verdraaid lekker, hartige snack met kaas.
1,60

Recept: Borrelbrood van desem

met kaas en rozemarijn


Met onze desembroden maak je zelf eenvoudig dit borrelbrood met kaas en rozemarijn. Het ziet er niet alleen geweldig uit, maar het smaakt ook heerlijk. Varieer er zelf lekker op los met de keuze van de kaassoorten. Dit brood is perfect voor bij de borrel of barbecue!
Lees verder
Borrelbrood met kaas en rozemarijn