Desembrood

Met aandacht bereid


Bij Meesterbakker Uljee zijn we trots op onze desembroden. Broden gemaakt van de beste ingrediënten en die alle rust krijgen die ze verdienen. Pas na 24 uur rusten wordt het brood afgebakken met een heerlijke krokante korst die er door zijn 'grillige' vorm ook nog eens prachtig uitziet.

 

Wat is desembrood?

Desembrood bestaat al heel lang. Sterker nog: tot aan de 19de eeuw werd er alleen maar brood met desem gebakken. Gist als rijsmiddel werd pas later ontdekt. Toch heeft desembrood pas de laatste jaren flink aan populariteit gewonnen. Maar wat is desembrood eigenlijk? Desembrood is brood waarvan het deeg niet met gist is gerezen, maar met desem als rijsmiddel. Er is een wezenlijk verschil tussen desem en gist.

 

Wat zijn de ingrediënten van desembrood?

Naast desem bestaat een desembrood, net als ander brood, uit (volkoren)meel of bloem, water en bakkerszout. Hieraan kan de bakker natuurlijk nog extra ingrediënten toevoegen als noten, zaden en/of vruchten. Desembrood is dus niet per definitie glutenvrij. Ter discussie staat of desembrood gezonder is dan brood dat bereid is met gist.

 

Desemassortiment

In onze winkels en de webshop is het heerlijke bruin, wit en meergranen desembrood verkrijgbaar. Daarnaast maakt Meesterbakker Uljee schitterende desembroden voor partner-bedrijf Desemenzo. Deze broden worden in heel Nederland in de mooiste horecagelegenheden dagelijks vers afgebakken. Je kunt in een sterrenrestaurant of een gezellige terras zomaar de broden van Meesterbakker Uljee voorgeschoteld krijgen.
Desem wit
Een heerlijk wit desembrood.
4,25
Desem mais
4,40
Desem Meergranen
4,35
Desem bruin
Op basis van eigen desemcultuur bakken we dit desembrood. Het brood is vol van smaak, niet zuur, heeft een heerlijk krokante korst en blijf lang mals.
4,25

Recept: Desemsandwich

met kip en gegrilde groenten


Deze desemsandwich is rijk gevuld met diverse groenten. Zo kies je gemakkelijk voor een stevige lunch. Experimenteer vooral eens met onze gevulde broden. De noten en zuidvruchten die onze bakkers hier dagelijks in verwerken, zijn een smakelijke aanvulling op de zachte grillsmaak van de groenten.
Lees verder
Desemsandwich met kip en gegrilde groenten